NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Tineri din municipiul Pașcani inițiați în tainele bisericești

Un grup de copii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au învățat sâmbătă, despre Proscomidia, primul ritual, din cele trei părți ale Liturghiei, prin care preotul pregăteşte pâinea şi vinul pentru Sfânta Împărtăşanie.Peste două săptămâni va avea loc un alt seminar pentru tinerii prezenți , în care vor învăța despre prima parte a Sfintei Liturghii, iar la începutul lunii martie va fi explicarea ultimei părți.

  

 

 Pe 7 mai, cei mai buni vor participa la concursul numit ”Sfânta Liturghie – bucuria care nu trece niciodată” care va avea loc la Gănești, Neamț.

 Două condiții stau la baza acestui concurs religios: vârsta cuprinsă între 12-18 ani și prezența la toate cele cinci etape ale proiectului.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Astfel, sâmbătă, 06 februarie, la ora 09.00, Biserica „Înălțarea Domnului” din zona deal a găzduit tinerii, iar părintele Dumitru Rusu a explicat Proscomidia în mijlocul Bisericii.

 De menționat este faptul că în acest concurs se vor oferi trei premii în bani, iar participanții vor primi câte o carte și câte un exemplar dintr-o revistă care va fi scoasă imediat după concurs. Premiul I – 300 lei, Premiul II – 200 lei și Premiul III – 100 lei.

Pentru toți participanții, transportul la Gănești va fi decontat, iar acolo tinerii vor  participa la Sfânta Liturghie, vor sta la masă și vor face jocuri de cunoaștere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

O zi prin „Țara Chioarului” (VIDEO)

Redacția

„Simboluri și tradiții moldovenești: linguri, linguroaie şi polonice”- la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

50 de meșteri populari din toată țara vin la Pașcani. Deschidere oficială cu un spectacol de muzică populară

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site