NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Tineri din municipiul Pașcani inițiați în tainele bisericești

Un grup de copii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” au învățat sâmbătă, despre Proscomidia, primul ritual, din cele trei părți ale Liturghiei, prin care preotul pregăteşte pâinea şi vinul pentru Sfânta Împărtăşanie.Peste două săptămâni va avea loc un alt seminar pentru tinerii prezenți , în care vor învăța despre prima parte a Sfintei Liturghii, iar la începutul lunii martie va fi explicarea ultimei părți.

  

 

 Pe 7 mai, cei mai buni vor participa la concursul numit ”Sfânta Liturghie – bucuria care nu trece niciodată” care va avea loc la Gănești, Neamț.

 Două condiții stau la baza acestui concurs religios: vârsta cuprinsă între 12-18 ani și prezența la toate cele cinci etape ale proiectului.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

Advertisements

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Astfel, sâmbătă, 06 februarie, la ora 09.00, Biserica „Înălțarea Domnului” din zona deal a găzduit tinerii, iar părintele Dumitru Rusu a explicat Proscomidia în mijlocul Bisericii.

 De menționat este faptul că în acest concurs se vor oferi trei premii în bani, iar participanții vor primi câte o carte și câte un exemplar dintr-o revistă care va fi scoasă imediat după concurs. Premiul I – 300 lei, Premiul II – 200 lei și Premiul III – 100 lei.

Advertisements

Pentru toți participanții, transportul la Gănești va fi decontat, iar acolo tinerii vor  participa la Sfânta Liturghie, vor sta la masă și vor face jocuri de cunoaștere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

De ce aprindem lumânări pentru cei adormiți?

Redacția

Sfânta Parascheva. Ce nu ai voie să faci azi și ce nu trebuie să mănânci

Redacția

Salina Turda ar putea ajunge în patrimoniul mondial UNESCO. Autoritățile au început demersurile necesare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site