Timp de două zile, în perioada 22-23 august, echipa care a făcut înconjurul României, bucurând mii de copii an de an, Gqașca Zurli, se alătură proiectului umanitar ”Tabăra din pridvorul satului”. Zurli este cea mai mare companie privată de evenimente pentru copii, din România. Gașca Zurli are un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.
”O singură imagine poate să spună cât 1000 de cuvinte. Pe mine această imagine m-a convins să vin până la Iași și să rămânem 2 zile ca să vizităm mai multe sate, unde copiii sunt in “Tabăra din pridvorul satului.Așa trebuie să vorbească un om mare cu un copil! Cu cât omu’ e mai mare cu atât se așază mai ușor la nivelul celui cu care vorbeste.Să văd un preot în genunchi în fața unui copil a fost pentru mine acel ceva care mi-a atras atenția asupra acestui proiect. Noi primim o mulțime de cereri, invitații din toată țara. E imposibil sa ajungem peste tot. Așa că de fiecare data e un “acel ceva” care ne atrage atenția.Rămânem la Iași încă 2 zile și ne vedem cu câteva sute de copii care sunt în taberele organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.Abia aștept!Astăzi suntem în Pipirig, Lespezi, Podul Iloaie. Merg cu toată Gașca și le dăruim copiilor cărți din colecția Poveștile Zurli.Aceste deplasări sunt susținute din fondurile Fundația Zurli.Încă de când am început povestea asta minunată, am identificat două categorii de copii: cei care pot să vină la noi și cei la care ne ducem noi, pentru că ei nu pot ajunge, din tot felul de motive. Și mi-am făcut o promisiune din a păstra acest echilibru între ce primim și ce dăm, cât câștigam și cât dăruim, cât consumăm și cât producem.Vă luam cu noi în Instastory și promit diseara o poveste mai lunga despre ceea ce am descoperit aici.Să vă fie săptămâna plină de fapte bune, întâmplări frumoase și oameni iubitori”, a scris pe pagina sa de facebook, Mirela Retegan, fondatoarea proiectului de succes, Gașca Zurli.
Duminică, 21 august, Gașca Zurli a participat la Festivalul INIMO, dedicat faptelor bune, care s-a desfășurat pe Stadionul ”Emil Alexandrecu” din Iași. A fost un festival al carităţii la care au răspuns renumiți artişti români. Evenimentul a fost organizat de preotul Dan Damaschin, pentru a ajuta peste 10.000 de copii să meargă la şcoală cu haine, rechizite şi ghiozdane noi.Festivalul Inimo a cuprins o serie de evenimente şi manifestări artistice care s-au desfășurat în perioada 19-21 august. Organizatorul festivalului este Dan Damaschin, parohul bisericii din incinta celei mai mari maternităţi din zona Moldovei, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ”Elena Doamna”.
„Tabăra din pridvorul satului” este un proiect social, misionar și caritativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceste tabere rurale sunt dedicate copiilor și tinerilor din parohiile cu posibilități financiare reduse și care se confruntă cu pluralism confesional, migrație în diaspora etc. Dacă acești tineri nu pot să meargă într-o tabără plătită, atunci vine „tabăra” la ei, cu voluntari devotați, echipamente și multă, multă bucurie. Elevi de la liceu și studenți vin cu multă dăruire și cu mult entuziasm să facă vara mai frumoasă acestor copii despre care am scris mai sus. Proiectul se derulează din 2012 și se bucură de un succes deosebit.