NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Terasele intră în legalitate de săptămâna aceasta. Patronul de la Art Caffe obligat să plătească 8.000 de lei pentru că nu a eliberat domeniul public pe timpul iernii!

Regulamentul de închiriere a domeniului public a trecut de controlul de legalitate al Prefecturii Iași, astfel că în următoarele zile Primăria va semna contractele de închiriere pentru amenajarea teraselor. În prezent la biroul de Patrimoniu din cadrul Primăriei Pașcani sunt depuse 9 solicitări, reprezentanții instituției susținând că vor da curs acestora, semne de întrebare fiind pentru acelea care vizează spațiile verzi din municipiu.

 

  

Agenții economici care au deschis terase fără a avea un contract de închiriere a domeniului public vor plăti retroactiv fără a fi însă amendați de către municipalitate. Chiria se calculează la mp pe zi, iar valoarea acesteia este de 0,6 lei. Deja terasa Art Caffe a fost identificată ca ocupând domeniul public abuziv și i s-a imputat suma de 8.000 de lei pentru lunile de iarnă când aceasta nu a fost utilizată.

Advertisements

Terasele vor funcționa pentru început fără un regulament, însă la finalul lunii pe masa de lucru a consilierilor locali va fi supus aprobării un astfel de document. Dacă acesta va fi adoptat de la 1 iulie orarul de funcționare al teraselor va fi doar până la orele 22.00, iar, în cazul efectuării unor lucrări edilitare în zonele respective, afaceriștii sunt obligați să întrerupă, să suspende sau să-și restrângă activitatea. Terasele nu pot avea mai mult de două vitrine frigorifice pentru înghețată și două frigidere pentru băuturile răcoritoare, având însă posibilitatea instalării a 4 frigidere pentru băuturi în cazul în care renunță la înghețată.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Cod galben de ploi torenţiale şi vânt puternic, până miercuri seară, în Moldova, Maramureş, Transilvania, nordul Munteniei, al Dobrogei

Redacția

Consilierii au votat ieri pentru un audit extern asupra contabilității municipiului

Răzvan Grecu

ApaVital nu face investiții, dar cere înțelegere de la autoritățile locale

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site