NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pavele rutiere: Soluția unui consilier liberal pentru refacerea infrastructurii din Pașcani. Votul final: 5 străzi vor fi asfaltate în acest an!

Consilierul liberal Marius Pintilie a propus în plenul ședinței de Consiliu Local de ieri să se înlocuiască soluția de asfaltare a străzilor cu pavarea lor. Acesta a explicat că a observat că mai mulți factori contribuie la stricarea străzilor acoperite cu asfalt. Conform acestuia clima și calitatea proastă a mixturilor asfaltice din România cauzează apariția gropilor.

”Trebuie să ne gândim bine dacă asfaltarea este o soluție bună în Pașcani. Clima nu este tocmai prielnică unei astfel de soluții și nici calitatea asfaltului care este una proastă în România. Voi veni în acest sens cu un proiect de hotărâre în care să propun o altă soluție tehnică pentru reabilitarea străzilor,” a spus Pintilie.

Întrebat de ceilalți consilieri care ar fi soluția, acesta a propus ”pavelele rutiere”. Ideea a fost apreciată ca fiind bună de către viceprimarul Vasile Axinte care a catalogat-o, totuși , ca fiind una costisitoare.

  

Grupul consilierilor liberali s-a opus la proiectele de aprobare a indicatorilor tehnico-economici privind reabilitarea a 5 străzi din municipiu (Calea Romanului, Dragoș Vodă, Ștefan cel Mare, Nicolae Iorga și Vatra) susținând prin Dorin Nechifor că acestea sunt incomplete și nu prezintă nici măcar o caracteristică tehnică sau economică privind lucrările ce vor fi făcute.

Acesta a fost atenționat de secretarul Mircea Zuzan care a explicat că fiecare dintre proiecte prevăd obligativitatea ca atunci când vor apărea modificări la acești indicatori să fie prezentate pentru aprobare Consiliului Local.

Mai mult consilierii PSD i-au transmis lui Dorin Nechifor că în administrația Crăciunescu întâi se asfalta, iar mai apoi se venea în Consiliul Local pentru aprobări.

În final consilierii locali au aprobat asfaltarea celor 3 străzi, la acest proiect opunându-se consilierii liberali Dorin Nechifor, Neculai Enea și Marius Pintilie, iar Diana Acsinte, tot din PNL, s-a abținut.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Pantazi prins pe picior greșit și cu începerea anului școlar. Centralizarea nevoilor și soluțiilor are loc acum, cu doar 12 zile lucrătoare înainte de începerea școlii!

Răzvan Grecu

Încă o dovadă că Mihai Dediu (PSD) este un consilier local mincinos!

Răzvan Grecu

Cofinanțare din bugetul local pentru proiectele unor unități de cult

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site