NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași continuă stagiunea on-line cu o nouă premieră! Piesa „Stop joc!” va putea fi urmărită de public vineri, 29 mai 2020

O nouă provocare artistică de calitate pentru public! Teatrul Național – TNI „Vasile Alecsandri” din Iași continuă stagiunea on-line cu o nouă premieră! Piesa „Stop joc!” va putea fi urmărită de spectatori mâine, 29 mai 2020, de la ora 18:00. Este o producție semnată de actrița Petronela Grigorescu (scenariu și concept), cu actorul Mălina Lazăr în distribuție. Proiectul „Stop joc!”, o reinterpretare a poveștii „Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen

Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași continuă stagiunea cu o nouă premieră! Piesa „Stop joc!” va putea fi urmărită de spectatori, on-line, mâine, 29 mai 2020, de la ora 18:00. Este o producție semnată de actrița Petronela Grigorescu (scenariu și concept), cu actorul Mălina Lazăr în distribuție. Proiectul „Stop joc!” este o reinterpretare a poveștii „Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași continuă stagiunea cu o nouă premieră! Piesa „Stop joc!” va putea fi urmărită de public, on-line, mâine, 29 mai 2020, de la ora 18:00

Astfel, actorii Teatrului Național Iași continuă stagiunea pe Scena 5, platforma virtuală deschisă imediat după închiderea celorlalte patru săli de joc. Vineri, 29 mai, de la ora 18:00, va fi difuzată premiera „Stop joc!”, o producție semnată de actrița Petronela Grigorescu (scenariu și concept), cu Mălina Lazăr în distribuție. Despre cum a luat naștere proiectul „Stop joc!”, o reinterpretare a poveștii „Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen, și despre frumoasa colaborare cu actrița Mălina Lazăr, Petronela Grigorescu mărturisește:

„Am scris textul în 2013, am început chiar să îl lucrez împreună cu o prietenă, tânără actriță. Într-o galerie. Îmi imaginam un salon de spital. Dar nu a fost să fie. Mălina l-a citit acum doi ani, eram la teatru, în cabina 2, aveam la mine textul printat. L-a terminat, a ridicat privirea spre mine. Devenisem complice. Așteptam doar momentul oportun să începem lucrul. S-a întâmplat acum, la început de mai. Vorbeam la telefon, alegeam fragmente, propuneam teme, Mălina filma. Și am compus un puzzle video. Mălina nu este doar talentată, are atâta forță în fragilitatea ei și maturitate! Sunt fericită pentru această colaborare. Un început frumos!”, arată Petronela Grigorescu.

„Pentru adolescenta din «Stop joc!», lumea înseamnă o capsulă în care te lupți cu tine însuți”

Piesa „Stop joc!” scoate în prim-plan adolescentul și proiecția acestuia față de lumea în care trăiește. Totul este legat de sentimente și trăiri existențiale la limită. „Pentru adolescenta din «Stop joc!», lumea înseamnă o capsulă în care te lupți cu tine însuți. Și cedezi. Și te ascunzi. Și frica îți devine cea mai bună prietenă. E rău? E păcat? E trist? A cui este vina? Cum recunoști căldura iubirii?”, a mai punctat actorul Petronela Grigorescu. De reamintit că, nu este prima dată când publicul o cunoaște pe actrița Petronela Grigorescu în ipostază de scenarist. Tot pe Scena 5 a Teatrului Național Iași, a fost difuzat recent filmul de scurt metraj „Altă dată”, cu scenariul și conceptul semnate de Petronela Grigorescu, în colaborare cu Liliana Basarab și Dragoș Alexandrescu. Piesa „Stop Joc!” o are în distribuție pe Mălina Lazăr, text și concept: Petronela Grigorescu, editare video: Mălina Lazăr.

Pe de altă parte, în toată această perioadă a pandemiei de COVID-19, Teatrul Național a lansat o serie de transmisiuni, pe Facebook sau YouTube, cu unele dintre cele mai cunoscute piese care s-au jucat pe scena celui mai vechi teatru modern al României. Acestea au fost apreciate foarte bine de publicul iubitor al artei dramatice. Mai mult, actorii au fost implicați și într-un proiect ce a presupus transmiterea, prin filmări pe Internet, a unor poezii scrise de autori care au avut de suferit în perioada comunistă, au făcut pușcărie, iar unii dintre ei au murit în temnițe.

BZI

Advertisements

Related posts

Primire ca la Hollywood pentru olimpicii de aur ai Iaşului

Redacția

Festival de folclor cu participare internațională, la Clubul Copiilor din Pașcani (VIDEO)

Ema Roman

Ședință extraordinară CL Pașcani, luni, 15 mai 2017 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...