NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Teama salvatorilor. Medicii şi asistenţii SMURD vor fi consiliaţi psihologic

Medicii şi asistentele care lucrează pe elicopterul SMURD de la Iaşi vor fi consiliaţi psihologic ca urmare a evenimentului tragic petrecut luni, când patru persoane au murit după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

 

Coordonatorul SMURD Iaşi nu exclude posibilitatea ca o parte dintre cei 11 medici şi 12 asistente care interveneau cu elicopterul SMURD Iaşi să refuze să mai zboare.

În prezent, elicopterul SMURD de la Iaşi este ţinut la sol pentru verificări tehnice. În medie, medicii de la Iaşi efectuau un zbor pe zi. 

  

Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi: „Eu, ca medic şef, şi asistenta şefă a UPU-SMURD Iaşi dacă mâine se va lua decizia ca un elicopter trebuie să zboare şi să transfere, să salveze un pacient în stare critică suntem pregătite să o facem.Despre restul echipei pot spune că voi avea o consiliere şi o şedinţă tehnică şi cu aspecte psihologice la sfârşitul lunii când vom pregăti lista de gărzi pentru ianuarie. Sperăm că, aşa cum s-a întâmplat şi după accidentul de la Iaşi, echipa să fie unită şi să continuăm să facem misiuni aeriene în cele mai bune condiţii.”

 sursa stiri digi24

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Asociația ”Șansa 2010” și-a premiat voluntarii

Răzvan Grecu

Actualitatea TV la 8 ani de existență! Vă mulțumim pentru că ne urmăriți!

Redacția

Aţi mânca aşa ceva? Un ieșean a inventat bomboanele de ciocolată cu miez din slănină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site