RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSocial

Târg de joburi la Iași, la Palas Mall

Zeci de companii din mai multe domenii de activitate sunt prezente la un Targ de joburi organizat in cadrul unui centru comercial din Iasi. Se cauta de la IT-sti, economisiti, pana la tehnicieni si personal necalificat. Avantajele unui astfel de eveniment sunt interactiunile directe cu angajatorii care le pot explica in detaliu ce presupune locul de munca, care sunt avantajele si ce salarii sunt oferite.

Inca de la primele ore ale diminetii, zeci de persoane au venit cu C.V-ul in mana pentru a vedea cu ce oferte vin angajatorii din Iasi. In mare parte, companiile prezente la targul de joburi sunt multinationale care ofera o paleta larga de posturi pentru persoanele cu studii medii sau cele cu studii superioare.

Maria Petruta, PR targ

„Domenii de activitate precum automotive, productie, IT, finante, banci, energie, comunicare, marketing deci o mare varietate de domenii”.

  

Companiile straine sunt in cautare de personal din Iasi. Cei care isi doresc sa munceasca la o companie din Belgia pot apela la firmele specializate care ii pot gasi job-ul cautat.

Izabela Ichim, project manager firma de recrutare

„Suntem o companie de recrutare din Belgia. Am venit special la Iasi sa cautam profile interesate. Cautam persoane care sa aiba experienta ca operatori, tehnicieni de mentenanta, intretinere, stivuitoristi, dar ne intereseaza persoanele dornice sa se relocheze. Deci nu avem posibilitatea sa oferim joburi remote. Cei care vorbesc engleza sau franceza”.

Nici salariile nu sunt deloc de neglijat. Companiile straine vor forta de munca de la noi si le ofera in schimb venituri consistente.

Izabela Ichim, project manager firma de recrutare

„Depinde de experienta persoanei respective dar va pot spune un salariu minim pentru cineva care nu are nicio calificare dar vorbeste o limba straina undeva la 12 euro brut pe ora. La tehnicienii cu experienta la 23-24 de euro pe ora”.

Cei care vor sa imbrace uniforma de pompier au putut afla informatii de la standul ISU Iasi.

„ Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi vine in sprijinul tinerilor pentru a imbratisa cariera militara de salvator pentru prezentarea de oferta pentru admiterea la institutiile militare de invatamant. De asemenea pentru a afla informatii suplimentare cu privire la programul de voluntariat derulat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta „Salvatori din pasiune”.

Tinerii care isi doresc sa devina jandarmi trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a se putea inscrie la scolile militare.

Marius Burlacu, ofiter specialist in cadrul IJJ Iasi:

„Cei care vor sa obtina o cariera militara pentru Academia de Politie unde sunt 3 ani de zile si pentru scolile militare de subofiteri la Falticeni si Dragasani. Ca si conditii specifice si generale trebuie sa aiba minim nota 9 la purtare pentr aputea opta  sa dea admitere. Trebuie sa aiba varsta de 27 de ani si treuie sa fie apt din punct de vedere medical”.

Persoanele care cunosc limbi straine au avantajul de a se putea angaja la companii din Vest.

Madalina Turculet, recruter companie

„Cautam vorbitori de limbi straine. Deci un skill pe care trebuie sa il aiba orice candidat.

Momentan, cautam vorbitori de engleza avansata sau pentru partea de vanzari putem avea in vedere italiana, spaniola, germana dar oricum trebuie sa cunoasca si un pic de engleza.

Primul lucru pe care il va negocia un candidat la noi va fi salariul. Deci candidatii au oportunitatea sa isi negocieze salariul in functie de experiente relevante, prestanta din timpul interviului”.

Targul de joburi va avea loc timp de doua zile la Iasi (15 – 16 Martie).

https://telem.ro/targ-de-joburi-la-iasi/

Related posts

Începe o noua campanie de împaduriri în Iași

Redacția

Câinii din adăpostul Asociației Axi Hope Pașcani nu mai au hrană! Află cum poți ajuta!

Iulia Huțanu

Slujbă de sfințire a apei în ajunul Bobotezei, la Biserica “Sfinții Voievozi”

Irina Gherasim
Încarcă...