NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sute de persoane la cimitirul din municipiu de Izvorul Tămăduirii

Suntem în Săptămâna Luminată, iar astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Ca în fiecare an, cimitirul municipiului Pașcani a devenit un adevărat furnicar în această zi. Sute de persoane au venit la mormintele în care se odihnesc părinți, rude sau persoane dragi, iar altele pentru a primi de pomană.

Cu coşul plin de bucate pascale, lângă care au aşezat tămâia şi pomelnicul, vinul şi lumânările, cu candela aprinsă, fiecare a aşteptat sosirea preoților.  Scurta slujbă îi trimite pe cei aflaţi în jurul mormântului, pentru scurtă vreme, cu gândul la cei dragi, la momente demult trăite pe care le-au lăsat în urmă din cauza preocupărilor multiple. După ce preotul a făcut slujba, familia mai are o grijă: să împartă pomana nevoiaşilor.

 Aceștia au mai fost salvați câteva zile de la foame cu produsele pascale primite de la credincioşi pe care le-au îndesat în gențile mari care le-au adus cu ei.

  

 Patru polițiști locali, alături de Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale, au fost prezenți pentru a asigura liniștea  acestei zile.

 În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxa sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Accesorii din argint pentru o masă de Paște cu care vei impresiona musafirii

Redacția

Zeci de cadavre de porci găsite la marginea localităţilor din județul Botoșani

Redacția

Află că ești bine: Campanie pentru prevenirea cancerului la sân în municipiul Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site