NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Suspendare contracte de muncă sau șomaj tehnic?

În situația de urgență pe care o traversăm, autoritățile au luat o serie de măsuri meninte să limiteze efectele economice nefaste ale virusului Covid 19, sens în care Guvernul României a stabilit condițiile pentru intrarea în șomaj tehnic și a reglementat depunerea online a documentelor pentru obținerea unor beneficii sociale pe perioada stării de urgență.

Aceste prevederi legale pot fi aplicate angajatorilor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

  • Angajatorii care întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, pe perioada stării de urgență stabilită prin decret și care dețin Certificatul de situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prevăzut la articolul 12 al Decretului Președintelul României nr. 195/2020
  • Angajatorii care reduc activitatea din cauza efectelor epidemiei de Coronavirus Covid 19 și care nu au posibilitatea financiară de a plăti salariile către toți salariații. Angajatorii pot să solicite în acest caz plata salariilor pentru cel mult 75% dintre salariații care au contracte individuale de muncă active la momentul intrării în vigoare a Ordonanței.

Vestea mai puțin îmbucurătoare este aceea că decontarea din bugetul asigurărilor pentru somaj a sumelor plătite cu titlu de indemnizație se face în 30 de zile de la depunerea documentelor, aceste sume urmând a fi reîntregite din fonduri externe nerambursabile prin Ministerul Fondurilor Europene, în limita sumelor alocate pentru această intervenție și în conformitate cu prevederile și regulile de eligibilitate ale Programului Operațional Capital Uman.

De asemenea, angajatorii care accesează aceste facilități au obligația de a menține raporturile de muncă ale persoanelor în cauză pentru o perioadă de cel puțin 6 luni de la data reînceperii activității după încetarea suspendării raporturilor de muncă în conformitate cu prevederile art. 52 alin. 1 lit. c) din Codul muncii.

Mai mult decât atât, pentru ca salariații să beneficieze de șomajul tehnic, angajatorii trebuie să înregistreze la A.J.O.F.M. de pe raza teritorială unde își au sediul, prin e-mail, o cerere semnată de reprezentantul legal, la care trebuie să fie alăturate următoarele acte:

  • Certificatul de situație de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri;
  • Lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizația de șomaj tehnic, semnată de reprezentantul legal al angajatorului.

Continuarea pe www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

CFR Marfă şi TAROM, privatizate în 6 luni

Redacția

Aleșii sar în apărarea animalelor! Nu va mai fi voie să ții câinele în lanț

Redacția

Nunți în Botoșani, în plină pandemie de coronavirus: „Nu am avut altă soluție. Erau programați”

Redacția
Încarcă...