NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Surse: Guvernul ia în calcul prelungirea îngheţării tarifelor RCA cu încă trei luni

Executivul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, transmite News.ro citând surse guvernamentale. Plafonarea asigurărilor de răspundere civilă auto ar putea fi discutată chiar în şedinţa de guvern din această după-amiază.

 

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a avut mai multe întâlniri cu transportatorii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi ar lua în calcul să prelungească plafonarea tarifelor RCA cu încă trei luni printr-o Hotărâre de guvern, acest lucru putând fi discutat chiar în şedinţa Executivului de astăzi.

  

Unul dintre principalele motive ale prelungirii măsurii de îngheţare a tarifelor RCA pentru încă trei luni este întârzierea, în Parlament, a noii legi a RCA, care ar trebui să conţină noile prevederi negociate şi agreate între toate părţile implicate în sector.

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 şi va expira în 18 mai.

Îngheţarea poliţelor RCA a fost salutată de transportatori, dar criticată de companiile de asigurări active pe segmentul RCA, care se plâng că înregistrează pierderi şi cer revenirea la tarife libere. 

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul RCA a crescut anul trecut cu 29%, la 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), ca urmare a creşterii primei medii.

Sursa: digi24.ro

Advertisements

Related posts

La un pas de tragedie: Un autocar plin cu turiști ucraineni a fost străpuns de un buștean căzut dintr-un camion. Bilanț: 7 răniți grav! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Un autoturism și o combină implicate într-un accident între Conțești și Heci

Marius Parteni

UTILIZAREA ANVELOPELOR DE IARNĂ ESTE OBLIGATORIE, PE DRUMURI ACOPERITE CU ZĂPADĂ, GHEAŢĂ SAU POLEI

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site