Unele suplimente pot interacționa cu medicamente folosite în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, informarea medicului curant din acest punct de vedere fiind importantă.
Suplimentele pe bază de plante sunt considerate naturale, așa că ar trebui să fie bune, lucru care însă nu este adevărat totdeauna. Ele pot afecta în mod diferit și uneori nefavorabil corpul și, de multe ori, interacționează cu medicația clasică, ducând la efecte adverse notabile.
Suplimentele pe bază de plante sunt produse care conțin ingrediente derivate din plante, folosite pentru a susține sănătatea și bunăstarea generală, cu efect asupra sistemului imunitar, ameliorarea stresului, îmbunătățirea digestiei, a sistemului cardiovascular etc.
Acestea le inspiră neîncredere și reținere medicilor dintr-o serie de motive: lipsa reglementărilor stricte, ca în cazul medicamentelor convenționale, posibilele interacțiuni medicamentoase, lipsa dovezilor științifice, efectele secundare (ex. sunătoarea poate cauza sensibilitate la lumină, altele pot afecta ficatul etc.), contaminarea și falsificarea (riscul ca unele suplimente să fie contaminate cu substanțe toxice sau să conțină ingrediente care nu sunt trecute pe etichetă), răspunsul individual diferit, costurile și renunțarea la medicația clasică, în favoarea suplimentelor.
continuare AICI