NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Suntem la limita trecerii din scenariul verde în cel galben în județul Iași

Situaţia infectărilor cu noul coronavirus în weekendul trecut a arătat ca într-o zi încărcată de luna trecută. Cu 133 de infectări diagnosticate sâmbătă şi 179 duminică, în Iaşi s-au înregistrat în total 312 noi cazuri de COVID-19, rata de incidenţă pe judeţ ajungând la 1,42, la limita trecerii din scenariul verde în cel galben, trendul fiind unul ascendent. În weekendul trecut s-au înregistrat şase decese cauzate de infecţiile cu COVID-19, cinci dintre ele sâmbătă şi unul duminică, numărul total din judeţul nostru ajungând la 478.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică până pe 10 ianuarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi, au fost confirmate 28.922 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 179 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă)“, au transmis reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a paturilor de la Terapie Intensivă, se observă o anumită scădere a presiunii pe aceste secţii, duminică fiind 56 paturi ocupate şi 11 libere, iar 439 de pacienţi erau internaţi în spitale, diagnosticaţi cu COVID-19, fără a fi însă în stare atât de gravă încât să se justifice transferul la ATI. Totodată, la nivelul DSP datele centralizate arată că 2.971 de persoane se aflau în izolare şi 4.343 în carantină la domiciliu.

„Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 28.910 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 29.696 de decizii pentru persoanele aflate în carantină“, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

  

În judeţul nostru rămân în vigoare regulile de purtare a măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile publice deschise, păstrarea unei distanţări fizice de minimum 1,5 metri, igienizarea mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Vremea în weekend. Se răcorește și va ploua

Redacția

Prognoză ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Redacția

Trei morți și doi răniți, după ce un microbuz cu ieșeni care se întorceau din Italia a fost izbit de un TIR (FOTO)

Redacția
Încarcă...