RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Sunt sporturile de iarnă bune pentru sănătatea ta?

Ce beneficii au sporturilor de iarnă pentru sănătate?

Dincolo de aerul curat, distracție și adrenalină, sporturile de iarnă aduc numeroase beneficii pentru sănătate precum arderea de caloriilor și stimularea în dezvoltarea de masă musculară, rezistență și echilibru. În comparație cu antrenamentele desfășurate în spații interioare, sporturile de iarnă te stimulează mai mult și implicit vei arde multe calorii. Acest lucru se datorează faptului că corpul tău lucrează mai mult pentru a-și menține temperatura centrală. Evident, numărul de calorii arse va depinde de masa corporală și de temperatura individului, dar în medie o după-amiază de schi arde aproximativ 1.000 de calorii. Uneori trebuie să te detașezi de aerul poluat al orașului și să te relaxezi într-o zonă montană. Aerul proaspăt și pur din munți ajută la curățarea plămânilor. Vremea rece împinge și inima să funcționeze mai intens, stimulând sănătatea cardiovasculară.

Deși beneficiile există și nu sunt puține, nu toată lumea este dispusă să iasă în frig iarna doar pentru a practica un sport. Unii oameni preferă să se bucure de sport din confortul și căldura casei lor, urmărind un meci sportiv al unei echipe pe care o îndrăgesc sau pariind online pe diferite platforme precum NetBet. Pariatul a devenit mult mai ușor și interesant de când au apărut astfel de platforme online. Oamenii având ocazia să plaseze un pariu de pe orice dispozitiv, chiar de pe propriul telefon mobil. Totuși, dacă nu ești din categoria celora pentru care frigul este un impediment în practicarea unui sport, s-ar putea să te intereseze ce vei afla mai departe dacă continui să citești acest articol.

Exercițiile fizice în aer liber, în prezența luminii soarelui, ajută corpul să producă vitamina D, un nutrient esențial de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru imunitate. Vitamina D ajută la dezvoltarea mușchilor și a oaselor puternice. În timpul verii, umiditatea și căldura pot îngreuna timpul petrecut afară. Pe vreme rece, corpul tău se străduiește să rămână cald, ceea ce duce la producerea de endorfine, îmbunătățind starea de spirit.

Sporturile de iarnă contribuie și la îmbunătățirea coordonării, respectiv echilibrului, acestea fiind două abilități valoroase de care toți avem nevoie. Spiritul de coordonare și echilibru sunt esențiale pentru toate sporturile. Atfel, practicarea sporturilor de iarnă vă poate ajuta să deveniți în general un sportiv mai bun.

  

Care sunt cele mai cunoscute sporturi de iarnă?

Există numeroase sporturi de iarnă însă cele mai cunoscute  și îndrăgite sunt schiatul, snowboarding și  patinajul. De exemplu, patinajul artistic este un sport care îți permite exprimarea creativității. Deși pare un aspect subestimat în sport, a putea fi creativ când practici un sport sau faci orice alt lucru îți oferă implicit o satisfacție suplimentară.

Desigur, și schiatul își merită locul printre sporturile preferate de iarnă. Ajută enorm la stimularea imunității prin îmbunătățirea gradului de oxigenare al corpului. Schiul este cel mai recunoscut sport de iarnă peste tot în lume. Poate fi practicat ca o activitate recreativă ori chiar ca un sport de iarnă competitiv. Multe tipuri de competiții de schi sunt recunoscute de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și desigur de Federatia Internationala de Schi (FIS). Snowboarding este inspirat din skateboarding, sanie, surfing și schi. A fost dezvoltat în Statele Unite în anii 1960 și a devenit un sport olimpic de iarnă în Nagano în anul 1998. A fost prezentat la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Soci în anul 2014. Incepand cu următorul an, populariatea in lume a crescut enorm pana in 2007.

Related posts

Cât costă biletele la derbiul dintre FCSB și CFR Cluj din SuperLiga

Redacția

VIDEO Protest la Bruxelles cu mii de manifestanți anti-restricții COVID și steaguri românești fluturând la adunarea numită ”Împreună pentru libertate”

Redacția

Ciolacu: Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă este o crimă

Redacția
Încarcă...