RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Suceava, singurul mare oraș în care costul de producție a căldurii și apei calde scade. Facturile populației rămân neschimbate, dar scade subvenția de la primărie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că prețul gigacaloriei (costul pentru încălzire) scade, anunță Rador, devenind astfel singurul mare municipiu neafectat de scumpirile generalizate. Motivul acestei scăderi de costuri? Centrala pe biomasă care deservește orașul are costuri mai mici în această perioadă, nefiind dependentă de gaze naturale, cărbuni ori păcură.

Astfel, pe ordinea suplimentară a ședinței de Consiliu Local este un proiect de hotărâre prin care prețul de producere a energiei termice, pe biomasă (resturi vegetale), la centrala Bioenergy, scade de la 189,57 de lei la 169,9 lei. O scădere de 10%, potrivit Radio Iași.

Scăderea nu se va resimți în facturile populației, ci în ale Primăriei, care va diminua subvenția plătită anual. Banii astfel economisiți de primărie pot fi utilizați pentru alte investiții sau servicii publice.

Primarul Ion Lungu a mai spus că prețul gigacaloriei va mai suferi o scădere din data de 13 ianuarie anul viitor ca efect al diminuării TVA-ului de la 19 la 5%.

  

Compania Bioenergy Suceava S.A. este singurul producător de energie termică şi apă caldă care alimentează cu căldură şi apă caldă 60.000 de clienţi din 20.000 de locuinţe plus alte 2.000 de firme și instituții bugetare din municipiul Suceava.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

STUDIU: Numărul cazurilor de anemie la nivel mondial rămâne în continuare ridicat în rândul femeilor şi copiilor / România are o rată de peste 15% a bolii, nivel similar cu celelalte țări din regiune, față de 6% în Europa de Vest

Redacția

Atmosferă tensionată la inaugurarea monumentului dedicat Monicăi Lovinescu. Ce a făcut Tudor Chirilă

Redacția

“Cel mai mare dintre toţi”, “inegalabil”, “unic” / Cuvântul Pele ar putea fi introdus în dicţionar în Brazilia / Campania este susţinutăde clubul Santos şi de grupul media Globo, cel mai puternic din Brazilia

Redacția
Încarcă...