NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

În Austria, morţii primesc ajutoare pentru combaterea scumpirilor. Guvernul de la Viena cunoaște situația, dar spune că nu poate face nimic

Guvernul de la Viena acordă un bonus de 500 de euro pentru un adult şi 250 de euro pentru un copil, începând din luna septembrie, „tuturor celor care pot dovedi că au o reşedinţă principală în Austria” timp de cel puţin şase luni în anul 2022, a explicat – miercuri – purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Martina Stemmer. Măsura a fost luată pentru a contracara creşterea costului vieţii, ca urmare a tranziţiei ecologice şi războiului din Ucraina.

Doar că suma respectivă apare și în conturile persoanelor decedate care figurează încă în registrul fiscal şi „din punct de vedere legal, este imposibil de recuperat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Suma revine moştenitorilor defunctului, iar unii au dezvăluit acest lucru în presă, surprinşi că nu pot să returneze aceşti bani publici, care în opinia lor nu li se cuvin.

Secretarul general al ONU, pesimist după o convorbire telefonică avută cu Vladimir Putin: „Suntem departe de sfârşitul războiului”

  

14 Sep, 21:51 | Știri externe

Advertisements

Grevă a controlorilor de trafic aerian din Franța, timp de două zile. Vor fi asigurate doar jumătate din zborurile prevăzute

14 Sep, 19:24 | Știri externe

Șeful OMS vorbește de un posibil final al pandemiei de COVID, dar rămâne precaut: „Nu am ajuns încă acolo, dar sfârșitul este la vedere”

14 Sep, 19:06 | Știri externe

Advertisements

Această situaţie bizară a dat naştere unei dezbateri vehemente în Austria, o ţară prosperă din Europa care în prezent a introdus reforme fiscale pentru a lupta împotriva încălzirii climei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia, din ce în ce mai „frustrată” de refuzul Chinei de a-i oferi mai mult sprijin

Redacția

VIDEO | Extrema dreaptă din Franța intră în cursa pentru prezidențiale. Éric Zemmour și-a anunțat candidatura

Redacția

Angela Merkel, ceremonie de adio. Ce piese muzicale a ales fostul cancelar al Germaniei pentru acest eveniment

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site