NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

SUA își cere scuze pentru atacul cu dronă din Kabul, în urma căruia au murit 10 persoane, printre care șapte copii / „Ne vom strădui să învățăm din această greșeală oribilă”

Secretarul american al Apărării a transmis un mesaj prin care anunță rezultatele anchetei privind atacul inițiat în 29 august, în zona aeroportului internațional din Kabul, în urma căruia au murit zece persoane, printre care șapte copii, adresând în același timp scuze oficiale familiilor victimelor și promițând că SUA se va strâdui să învețe din această „greșeală oribilă”.

Atacul din 29 august a fost lansat, potrivit secretarului american al Apărării, Lloyd J. Austin III, „pentru a preveni ceea ce se credea a fi o amenințare iminentă pentru Aeroportul Internațional Hamid Karzai”. Lovitura venea după un alt atac al SUA  și după ce peste 170 de persoane între care 13 militari americani fuseseră ucise într-un atac sinucigaş în zona aeroportului din Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K).

Rezulatele anchetei

„În numele Departamentului Apărării, transmit cele mai adânci condoleanțe familiilor celor care au fost uciși, inclusiv a domnului Ahmadi și organizației Nutrition and Education International, pentru care lucra (o organizație de caritate din California – n.r.)”, a transmis Lloyd J. Austin III, la finalul investigației derulate.

  

Un miliardar american a fost găsit vinovat pentru uciderea celei mai bune prietene ale sale

18 Sep, 11:47 | Știri externe

A murit Abdelaziz Bouteflika, fostul președinte al Algeriei

18 Sep,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Igor Dodon și Vladimir Voronin, în ”umbra” Maiei Sandu, politicianul care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor Republicii Moldova

Redacția

Teroristul Salah Abdeslam, judecat pentru atentatele de la Paris: „Am atacat Franţa, am vizat populaţia, civilii, dar nu a fost nimic personal”

Redacția

Belarus intenționează să cumpere arme rusești în valoare de peste 1 miliard de dolari

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site