NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Strada Vatra închisă din cauza lucrărilor. Esplanda a intrat și ea în lucrări de modernizare

Strada Vatra este închisă traficului auto în aceste zile. Vorbim despre sectorul dintre societatea Caom și strada Ștefan cel Mare, care se află în lucrări de reabilitare.

 

Conform primarului Dumitru Pantazi, societatea Conest este cea care execută lucrările, iar valoare investiției se ridică la 1,4 milioane lei cu TVA. Aici este prevăzută reabilitarea covorului asfaltic, trotuare pe ambele părți ale drumului și șanțuri betonate cu acostament.

Strada Abator a intrat și ea de săptămâna trecută în lucrări de modernizare. Aici, muncitorii de la societatea SC Construcții Feroviar din Câmpulung Moldovenesc, au demarat deja turnarea covorului asfaltic, iar traficul este restricționat pe o bandă. Covorul va fi turnat de la intersecția cu strada Grădiniței și până în fața sediului Apelor Române, pe o distanță de 300 metri, iar din dreptul sediului Apele Române, urmează a se reface canalizarea.

”Strada Vatra este unul dintre cele trei loturi pe care le-am scos la licitație în anul acesta, firma contractantă este Conest, valoare proiectului este de 1,4 milioane cu TVA. Se reabilitează infrastructura, deci covorul asfaltic cu terasament, se fac o serie de reabilitări la traversări podețe  și încercăm să preluăm și apa pluvială.  Avem și pe strada Abator, un alt proiect de modernizare, acolo turnăm covor asfaltic până la sediul Apele Române, pentru că de acolo trebuie să rezolvăm problema canalizării. Ați observat probabil că încercăm cu cei de la Gospodăria Comunală să amenajăm bordurile și spațiile verzi din zonă. De lucrarea de pe Abator se ocupă firma SC CF Câmpulung. Strada Fântânele este una din străzile programului PIDU”, ne-a declarat Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani

Începând de astăzi, a început și reabilitarea Esplanăzii din zona vale. Firmele care execută lucrarea sunt EkySam și SC Marvio. Termenul de execuție este de 12 luni, iar data finalizării este de 27.07.2015.

”Am început și pe Esplanadă, iar valoarea la care se adaugă și scările noi și vechi, este de aproximativ 6 milioane de lei fără TVA. Eu am preluat un proiect, am încercat să îl îmbunătățesc, dar el trebuie respectat pentru că este pe fonduri europene și nu putem să ne abatem de la indicatorii fizici financiari cu nimic”, ne-a declarat Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.   

Marmura ce acoperea Esplanada va fi înlocuită de pavele, despre care primarul spune că vor fi de bună calitate. Valoarea modernizării Esplanadei cât și a scărilor mari și mici se ridică la 6 milioane de lei iar lucrările fac parte din PIDU.

 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Românii vor putea cere amânarea ratelor la banca

Redacția

Ministrul Muncii va propune o creştere a alocaţiilor „sustenabilă în buget”

Redacția

S-a închis cea mai mare fabrică de încălțăminte din Târgu Frumos. Întreprinderea „Aurora” a avut 1.500 de angajați și a exportat produse pentru mărci de renume din Italia. Pantofii din piele erau căutați de toată lumea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site