RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Start pentru lucrările la una dintre cele mai mari fabrici auto din România ultimilor ani

La Oradea încep lucrările la fabrica de anvelope a finlandezilor de la Nokian Tyres, investiție de 650 milioane euro și cea mai mare atrasă în ultimii 20 de ani de orașul din Crișana. România a pierdut mai multe investiții auto mari în ultimii ani, dar vestul țării, fiind mai bine legat rutier de Europa centrală, are un atu deloc neglijabil.

Anvelopa NokianFoto: V Razgulyaev, Dreamstime.com

Planurile Nokian sunt ca fabrica din Oradea să devină în 2027 cea mai mare a grupului la producția de anvelope pentru autoturisme, cu 40% din producția mondială totală de peste 15 milioane de anvelope/an. Estimările sunt că 35% din producție va fi realizată în Finlanda (fabrica din orașul Nokia) și 25% în SUA (fabrica din Dayton).

  

Mai ales datorită fabricii din Oradea, Nokian Tyres speră să ajungă la vânzări anuale de două miliarde euro în Lume, față de 1,35 miliarde euro anul trecut.

Conform PUD-ului aprobat, în prima fază, în locul fostului CET II Oradea vor fi amenajate două hale, dintre care prima cu destinaţie de spaţiu de depozitare şi corp administrativ, iar cea de-a doua de spaţiu de depozitare, la care se va mai adăuga o clădire pentru utilităţi şi altele anexe.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un eșec decisiv al Rusiei în Ucraina ar putea reprezenta un moment Suez pentru Moscova

Redacția

România și ajutorul pentru Ucraina. Cum s-a ajuns la reticența etnicilor maghiari și la poziționarea românilor ANALIZĂ

Redacția

Ciucă: Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranţă şi de bună convieţuire interetnică

Redacția
Încarcă...