NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Start al campaniei „Fii activ, colectează selectiv” la Târgu Frumos!

Casa de Cultură ”Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos a găzduit astăzi un eveniment organizat de reprezentanții Primăriei din localitate. Este vorba despre proiectul „Fii activ, colectează selectiv”, în care sunt implicate unitățile de învățământ din localitate.   

Această campanie, care se va întinde pe o peroadă de trei luni de zile, va aduce câte un premiu pentru unitățile școlare ce se vor clasa pe primele trei locuri. Parteneri în acest proiect sunt cei din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași și operatorul Girexim Impex Universal.

Unitatea școlară care predă operatorului cea mai mare cantitate de deșeuri, în următoarele trei luni de zile, va câștiga premiul cel mare oferit de Primăria Târgu Frumos. Este vorba despre 1500 lei, bani ce vor putea fi folosiți pentru modernizare. Pentru locul doi premiul este 1000 lei, în timp ce locul trei va fi recompensat cu 500 lei.

Operatorul de salubrizare din localitate va colecta săptămânal deșeurile, iar cantitățile vor fi contorizate de o comisie de la nivel de Primărie.

Scopul acestei campanii este acela de a depune selectiv deșeurile, astfel încât natura să fie protejată, iar facturile emise de operatorul de salubrizare să fie mai mici, fapt ce va genera costuri mai mici.

Primăria din localitate a asigurat logistica pentru depozitarea deșeurilor selectiv. După trei luni vor fi desemnați câștigătorii.

loading...
Advertisements

Related posts

31 % prezenţa la vot în Târgu Frumos la orele 17.00

Redacția

Primul cântec internațional despre Târgu Frumos (VIDEO)

Redacția

Primăria Târgu Frumos: Toate operațiunile cu publicul se mută în online!

Oana Cordoneanu
Încarcă...