NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul Municipal Pașcani s-a dotat cu Ecograf 4D

Spitalul Municipal Pașcani a achiziționat recent aparatură nouă în valoare de 40.000. Vorbim de un ecograf 4D care permite ca mișcările fătului să fie văzute în timp real. Directorul Spitalului Municipal Pașcani, Costică Pânzaru, ne-a declarat că printr-un astfel de aparat fătul poate fi privit în toată frumusețea lui, inclusiv fața și coloana. Pot fi deasemenea depistate toate malformațiile. În acest moment în spital sunt 9 medici cu competențe în ecografie.

Vechiul ecograf a fost transferat în compartimentul de Primiri Urgențe, iar medicii de gardă și cei rezidenți vor avea acces la el 24 de ore din 24, pentru ecografii. Aparatul nu a fost cumpărat doar pentru secția de obstretică-ginecologie ci va putea fi folosit și de secțiile de Gastroenterologie, Pediatrie, Cardiologie deoarece este dotat cu o sondă pentru ecografie cardiacă.”Este o achiziție importantă a spitalului, a fost destul de greu cu sistemul, a fost repetată de trei ori procedura, deoarece ne-am dorit să cumpărăm un aparat ultraperformant. Este probabil cel mai bun aparat din lume”, a mai adaugat Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal.

Advertisements

Achiziționarea ecografului este pe lista de investiții a spitalului de mai mult timp, alături de un aparat radiologic pentru ortopedie. Acesta din urmă va fi cumpărat în perioada următoare contra sumei de 60.000 de euro.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

698 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic în România. 406 pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere

Răzvan Grecu

Important pentru absolvenţii de şcoli sanitare! Oportunitate de voluntariat la Spitalul General CF Paşcani

Ema Roman

Noi donații pentru Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site