NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Spaga omoara serbarile de 1 si 8 Martie in scoli si gradinite. Ministerul combate coruptia cu linia de urgenta pentru parinti

Dupa recentele scandaluri legate de spaga din scoli, unele inspectorate din tara au avertizat cadrele didactice sa evite serbarile grandioase de martisor pe cheltuiala parintilor.

La Vaslui, autoritatile au recomandat gradinitelor sa nu mai ceara bani pentru costumele celor mici sau cadourile educatoarelor. In alte orase insa, fiecare unitate scoalara are dreptul sa organizeze, ce doreste, in functie de buget.

Recomandarea nu este obligatorie si are drept scop prevenirea suspiciunilor de coruptie.

  

“Foarte multi parinti s-au plans ca nu mai doresc serbari pompoase, cu costumatii care costa foarte multi bani. M-am gandit ca noi, cadrele didactice, sa nu mai fim suspectate ca primim, ni se dau cadouri, asa ca mai bine evitam aceste comentarii”, a declarat inspector Zoica Popescu, ISJ Vaslui.

Advertisements

“Marcam acest eveniment prin alte tipuri activitati, activitati practice. Mami, la finalul zilei de 8 Martie, cand ia copilul, primeste o felicitare confectionata de copil, cu drag, impreuna cu doamna”, declara Cristina Moraru, director Gradinita nr. 9 Vaslui.

Ideea nu este insa pe placul tuturor, pentru ca unii parinti sau bunici vor sa-si vada copiii sau nepotii intr-un spectacol.

“Este o greseala, o mare greseala. De ce sa nu se faca serbari, sa se stie ce e ziua femeii?! Se duceau cu o floare, crini, garoafe”, declara o bunica.

La Scoala Centrala din Bucuresti, unii elevi strang totusi bani pentru cadouri de martisor.

“Haideti sa nu cadem in cealalta extrema. Nimeni nu va spune nimanui ceva daca aduce un buchet de flori doamnei invatator sau profesor, un martisor. Eu zic ca nu e cazul sa exageram. Inspectoratul scolar va monitoriza acele aspecte care tin de a depasi o normalitate: de a pretinde cadouri, de a-ti insusi foloase necuvenite”, declara Marian Banu, purtator de cuvant ISMB.

Ministerul Educatiei nu a transmis inspectoratelor judetene sa interzica organizarea serbarilor de 1 si 8 martie in scoli sau gradinite. Dar a infiintat o linie gratuita – 0800801100 – pentru sesizarea rapida a faptelor de coruptie din invatamant.

Advertisements

Sursa: Pro TV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

După fondul clasei vine fondul şcolii. Nu poate fi interzis pentru că oficial nu există

Redacția

Consiliile de administraţie din şcoli sunt ilegale!

Redacția

Moș Nicolae a unit în bucurie și veselie, elevii de la Liceul ”Nicolae Iorga”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site