NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în urmă cu puține momente că demisionează din funcție. Mesajul a fost postat pe contrul său de facebook (vezi mai jos). 

După ședința de Guvern care a avut loc joi, purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru a spus că premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă o discuție cu Sorin Cîmpeanu:  „Ministerul Educaţiei, domnul ministru au prezentat în ultimele zile o serie de clarificări. După cum ştiţi, premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita pe care a făcut-o în Japonia, (…) ca atare, în perioada următoare, cu siguranţă, că vor fi purtate discuţii pe această temă la nivelul Guvernului şi vom reveni cu detalii”, a afirmat Cărbunaru, întrebat despre ancheta jurnalistei Emilia Şercan privind plagiatul care îl vizează pe ministrul Sorin Cîmpeanu.

Fără a mai aștepta discuția cu premierul,  Cîmpeanu a anunțat că a decis să demisioneze din proprie inițiativă:

Advertisements

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.  Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

O asistentă medicală nevaccinată de la Spitalul Judeţean Arad a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 / Femeia în vârstă de 50 de ani avea și alte afecțiuni

Redacția

Mesaj RO-Alert prin care se semnalează prezenţa unui urs în staţiunea Predeal

Redacția

Ucraina denunță organizarea alegerilor parlamentare ruse în Crimeea / Moscova se bazează și pe votul locuitorilor din Donbas

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site