RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Șoigu l-a informat pe Putin că ultimul oraș important din Lugansk controlat de ucraineni a fost cucerit de ruși

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat duminică că forțele Kremlinului controlează întreaga regiune Lugansk din estul Ucrainei după ce au capturat orașul cheie Lysychansk, inima luptelor intense din ultima perioadă.

Vladimir Putin alaturi de Serghei Soigu si Valeri GherasimovFoto: Yevgeny Paulin / TASS / Profimedia Images

„Serghei Șoigu l-a informat pe comandantul șef al Forțelor Armate Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, despre eliberarea Republicii Populare Lugansk”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de AFP.

  

Forțele ruse și aliații lor separatiști au preluat „controlul complet asupra Lysychansk și a altor orașe din apropiere, dintre care cele mai notabile sunt Belogorovka, Novodrujesk, Maloriazantsevo și Belaya Gora”, se mai arată în comunicat.

AFP nu a putut verifica aceste informații dintr-o sursă independentă.

Cu câteva minute înainte de acest anunț, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, indicase, la rândul său, că luptele continuă la Lysychansk și că forțele ucrainene sunt „în totalitate” înconjurate acolo.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serguiï Gaïdaï, i-a spus duminică pe Telegram că „rușii își întăresc pozițiile în regiunea Lysychansk”.

Separatiștii pro-ruși susțineau încă de sâmbătă că orasul a fost capturat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O nouă campanie a guvernului la TV: 30 de televiziuni vor derula campania ”Nu tremur la cutremur” / Banii pentru televiziuni vin din sponsorizările primite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Redacția

Disney+ vine cu o ofertă specială, valabilă până pe 20 septembrie: 6,99 lei pe lună în primele 3 luni de abonament. Vizionează producții originale, filme celebre, seriale pentru toate gusturile. Abonează-te! (P)

Redacția

Cîţu, despre revocarea miniştrilor: „Este atributul premierului. Asta a spus şi Orban de multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat declaraţia”

Redacția
Încarcă...