NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis anunţă adoptarea noului Concept Strategic al NATO: Au fost atinse toate obiectivele propuse de România

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis:

„A fost o reuniune cu o profundă însemnătate pentru Alianţă, dar şi pentru România, în contextul actual de securitate. Punctul central al discuţiile a fost evident, invazia miliatră a Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţiile pe termen lung în plan regional, euro-atlantic, dar şi global. 

Am adoptat decizii de importanţă majoră care fac din NATO o organizaţie mai puternică şi mai prezentă la nivel internaţional. În primul rând am decis consolidarea sprijinului pentru Ucraina prin adoptarea unui pachet consolidat de măsuri de asistenţă”, a spus şeful statului la finalul primei sesiuni a Summitului NATO. 

Marea Neagră, menţionată în noul Concept Strategic NATO 

Advertisements
  

„Am adoptat un nou concept strategic al NATO, care asigură directiile majore de acţiune pentru cel putin următorii 10 ani, aşa cum am prezentat intenţia dimineaţă. România a fost primul stat aliat care a susţinut necesitatea unui nou document pragmatic aliat şi iată că, astăzi, a fost aprobat.

Advertisements

Am decis să consolidăm pe termen lung postura Aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Este un demers absolut necesar pe care l-am solicitat noi, insistent, mai ales după 24 februarie în toate discuţiile pe care le-am avut.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Marcel Boloş ca ministru al Cercetării şi Digitalizării. Jurămânul va fi depus la ora 14.00

Redacția

Business report: Pe urmele unui miliard de lei. Adevărurile economice din spatele Squid Game. Profesor fanatic, concediat de școală. Frații Micula vor să pună sechestru pe conturile României din SUA. Cum ar trebui să arate tezele din semestrul I

Redacția

INTERVIU Pawel Kotowski, diplomat polonez: „Rusia este o amenințare și o provocare foarte serioasă pentru NATO și pentru stabilitatea asupra Europei”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site