RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

e-Factura B2C: Toți românii ar putea primi câte un cod cu care să facă cumpărături / Credit fiscal și bani pentru cei care-l folosesc

Bancnote numărate, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Bancnote numărate, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ultimele comunicate ale Ministerului de Finanțe cu privire la modificările care vor avea loc la e-factura B2C, adică pentru persoane fizice, sunt ușor vagi. Cert este că se lucrează la o modalitate prin care să nu poată fi indentificată persoana care cumpără online.

Conform unor surse din Ministerul Finanțelor, un scenariu la care se lucrează este ca toți românii să primească câte un cod de identificare fiscală. Practic, este ca un al doilea CNP, dar va putea fi folosit pentru a face cumpărături în vederea completării datelor din factură.

  

„Se dorește să ai posibilitatea să ceri comerciantului să îți treacă acel cod pe bon sau factură. Din datele obținute ți se va calcula ce credit fiscal ai la finalul unui an”, ne-au spus sursele.

Cei din instituție încă nu s-au decis la modul în care vor fi transmise aceste coduri către români, dar o idee ar fi ca acestea să fie trimise pe telefon.

În cazul PFA-urilor, datorită acelui cod vor avea parte de reduceri la impozit, iar persoanele fizice chiar ar putea primi bani (lucru care ar presupune crearea unui Fond în buget).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Indemnizaţia pentru mame creşte la 85% din venitul net

Redacția

Primăria București anunţă că lansează un nou concurs de proiecte în cadrul procesului de bugetare participativă/ Pot participa toate persoanele care locuiesc, lucrează sau studiază în București

Redacția

Instanţa a stabilit audierea finală în cazul Djokovici pentru duminică, de la ora 00.30

Redacția
Încarcă...