RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Şoferii ungari de TIR pun capăt blocării frontierei cu Ucraina după zece zile, fără nici un câștig

Transportatorii ungari au decis să pună capăt, după zece zile, blocării frontierei Ucrainei, fără să fi obţinut câştig de cauză, după ce i-au acuzat pe colegii lor ucraineni de concurenţă neloială, transmite News.ro. Guvernul de la Budapesta nu a făcut nici o concesie pentru transportatorii ungari.

”Am auzit discursul Guvernului nostru care spune că nu va lăsa pe nimeni la o parte. Acum pare că nu e cazul”, declară un şofer ungar, Károly Szamosfalvi.

Șoferii de TIR protestează faţă de o hotărâre a Uniunii Europene (UE) în favoarea Ucrainei. UE a renunţat la sistemul de permise de intrare pe teritoriul său impus TIR-urilor ucrainene în Europa, cu scopul de a susţine Kievul împotriva invaziei Rusiei. Acest acord, pe o perioadă iniţială de un an, a fost prelungit până în iunie 2024 și are ca scop fluidizarea exporturilor ucrainene, vitale pentru a menține în stare de funcționare economia grav afectată de invazia rusă.

”Camionagii din ţări care nu sunt membre UE pot intra pe piaţa europeană cu un avantaj semnificativ ca preţ. Noi nu le putem face concurenţă”, denunţă Károly Szamosfalvi.

  

Şoferii ungari de TIR – care vor să-şi continue protestele în 2024 – nu sunt singurii furioşi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SURSE Parchetul European a cerut arestul omului de afaceri Dorin Șerdean, solicitare aprobată de Tribunalul București / Șerdean e acuzat că a emis scrisori false de garanție, într-un amplu caz de fraudare a fondurilor europene

Redacția

Un fost ministru al Apărării din Republica Moldova susține că George Simion s-a întâlnit în 2011 cu un șef din FSB, serviciu secret rusesc/ AUR neagă acuzațiile

Redacția

Europarlamentarul Eugen Tomac propune un mini Schengen: România, Bulgaria și Grecia să desființeze frontierele

Redacția
Încarcă...