RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Situație disperată la Pașcani. “Vinde cineva un calorifer? Nu am căldură și nu îmi permit”

Lipsa căldurii la Pașcani în debutul anotimpului rece i-a adus pe locuitori în pragul disperării. Unii pășcăneni au început să caute pe la vecini radiatoare electrice pentru că nu își permit racordarea la sistemul de termoficație, care oricum nu funcționează la parametrii doriți.

“Bună dimineața. Nu vă supărați, are cineva un calorifer electric de vânzare? Nu am căldură și nu îmi permit să pun”, așa sună anunțul unui pășcănean ajuns în pragul disperării.

Situația a fost aspru criticată de alți cetățeni, care arată cu degetul către “suspecții de serviciu” pentru lipsa căldurii, în persoana primarului Dumitru Pantazi și viceprimarului Gabriela Nedelcu. Facem o paranteză și amintim că, în loc să se ocupe de problemele comunității, în ultimele două săptămâni, Gabriela Nedelcu a fost în centrul atenției publice pentru viteza cu care a distribuit știri false de campanie în mediul online.

“Stimabililor, cum vă simțiți când ați ajuns la minunata performanță de a lăsa oamenii din oraș fără căldură exact înaintea frigului? Cum vă simțiți știind că unii nu își permit costurile ridicate pentru montarea centralelor de apartament fiind nevoiți să stea în frig? Cum puteți dormi noaptea știind că alții se culcă în frig și n-au apă caldă la robinet și în calorifere din cauza unui management infect și din cauza unor decizii total eronate? Cum vă simțiți știind că unii trăiesc în sărăcie în timp ce voi v-ați mărit lefurile cu încă 25% în condițiile în care inițial nu au fost deloc mici? Noaptea, atunci când puneți capul pe pernă și stați frumos la căldură, sunteți împăcați cu ceea ce faceți pentru pășcăneni?“, a declarat pășcăneanul Dan David.

  

“Administrația PSD Pașcani condusă de trioul Pantazi-Zanet-Nedelcu și-a dovedit din nou incompetența în gestionarea problemelor cetățenilor. După ce au văduvit pășcănenii de societățile locale de apă-canal și salubritate, au pus pe butuci și regia locală de termoficare lăsând mii de persoane fără apă caldă și căldură. Pe lângă faptul că nu au fost în stare să propună un plan de închidere etapizată a sistemului, pentru ca inconfortul resimțit să fie cât mai mic și pentru ca pășcănenii să fie pregătiți din timp pentru acest moment, administrația PSD a amânat cât de mult a putut inițierea proiectului privind acordarea unui sprijin material proprietarilor de locuințe ce nu își permit montarea unui sistem propriu de încălzire, așadar timpul nu a fost suficient pentru ca aceștia să depună documentația pentru a beneficia de acest sprijin și pentru a-și realiza proiectele de instalație. Situația este cu atât mai delicată cu cât nici furnizorii de gaz și societățile ce execută lucrări termice nu fac față solicitărilor și preconizez că o să mai rămână cateva sute de locuințe fără încălzire iarna aceasta. Mai mult decât atât, administrația PSD a respins proiectul inițiat de noi, consilierii PNL, ce viza montarea de sisteme termice locuințelor sociale și celor de tip ANL, care sunt proprietatea sau se află în administrarea Primăriei Municipiului Pașcani, aceasta având sarcina să le asigure condițiile optime de locuit, obligând astfel chiriașii să își monteze singuri sisteme de încălzire pe cheltuială proprie. În concluzie spun că se confirmă încă o dată faptul că Primarul Dumitru Pantazi și majoritatea PSD din Consiliul Local nu sunt interesați de problemele comunității noastre și lasă în frig cateva sute de pășcăneni care nu au nicio vină. Aș dori să îi întreb pe domnii de la PSD: Cum ați avut curajul ca în campania recent încheiată să îndemnați pășcănenii să voteze cu inima, când domniile voastre au fost în stare să lase cetățenii în frig, oare dumneavoastră aveți inimă?”, a declarat Alexandru Dandu, consilier local PNL Pașcani.

sursa www.pulsuliesean.ro

Related posts

Martorul Primăriei în procesul cu ApaVital este din rândul societății civile

Răzvan Grecu

Consilierii locali chemați să aprobe predarea cu titlu gratuit a rețelei de gaz din suburbia Gâștești, către Delgaz Grid

Răzvan Grecu

În atenția DNA Iași: Bugetul municipiului Paşcani, prejudiciat prin blocarea hotărârilor Consiliului Local 88 și 90, din anul 2015

Marius Parteni
Încarcă...