RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sindicaliştii din silvicultură protestează azi după valul de violenţe împotriva pădurarilor

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva organizează marţi un miting în faţa Palatului Parlamentului, pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la intensificarea cazurilor de violenţă comise asupra personalului silvic, informează Federaţia Silva.

 

  

Sindicaliştii din silvicultură amintesc de faptul că “în ultimele săptămâni au avut loc trei evenimentele tragice, în urma cărora un silvicultor – pădurarul Gorcioia Răducu, din cadrul Ocolului Silvic Paşcani, Direcţia Silvică Iaşi, şi-a pierdut viaţa în timpul exercitării activităţii de pază a pădurii, fiind ucis cu bestialitate de un grup de infractori surprinşi la furat de lemn, alţi doi silvicultori – maistrul de vânătoare Bostan Mihai, din cadrul Ocolului Silvic Borca, Direcţia Silvică Neamţ, a fost bătut de un grup de infractori care i-au sustras şi arma de serviciu, ameninţându-l cu moartea, iar pădurarul Frătean Raul, din cadrul Ocolului Silvic Turda, Direcţia Silvică Cluj, a fost agresat şi ameninţat cu cuţitul de trei infractori sancţionaţi în repetate rânduri pentru tăiere şi sustragere ilegală de arbori”.

Silvicultorii solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, “având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic”, potrivit comunicatului Federaţiei Silva.

Pe de altă parte, Federaţia Silva solicită Camerei Deputaţilor modificarea în regim de urgenţă a Statutului Personalului Silvic şi a cadrului legislativ existent pentru a asigura o protecţie reală a personalului silvic.

sursa agerpres.ro

Related posts

Consiliul de Administrație de la “Sadoveanu” a blocat activitățile în sala de sport! Șefii Primăriei cer deviz de lucrări, să verifice impactul bugetar!

Marius Parteni

PSD l-a impus pe Sorin Olariu în comisia Economică

Marius Parteni

Municipiul Roman accesează fonduri europene în valoare de 21 de milioane de lei pentru iluminatul public, Pașcaniul plătește din bugetul local 28 de milioane de lei pentru același lucru!

Răzvan Grecu
Încarcă...