NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proceduri reluate pentru implementarea unui proiect european la Primăria Pașcani

Primăria Pașcani reia procedurile pentru a reuși implementarea unui program european. Pe site-ul instituției a fost publicat un anunț în acest sens.

 

Prin intermediul acestuia, municipalitatea caută o entitate cu personalitate juridică în vederea implementării activităților proiectului.”Municipiul Pașcani a reluat procedurile accesării unui fond de 50.000 euro. Banii sunt finanțați de către Uniunea Europeană pentru mai multe tipuri de activități”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

  

Proiectul a fost aprobat și de Consiliul Local. El prevede crearea unui parteneriat Grupul de Acţiune Locală. Pentru constituirea acestui organism Uniunea Europeană finanțează cu 50.000 de euro.

Obiectivul specific al Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU) este: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie si excluziune socială din comunitătile marginalizate (roma si non-roma) din orase/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populatie apartinând minoritătii roma, prin implementarea de măsuri/ operatiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. (OS 5.1).

Obiectivul general al proiectului propus este implementarea în Municipiul Paşcani a noului instrument de Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii (DLRC) în vederea combaterii sărăciei şi a excluziunii sociale, în zonele urbane marginalizate (ZUM) de la nivelul municipiului şi zona funcţională, prin stimularea implicării comunităţilor în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local şi implementarea unei strategii integrate de dezvoltare locală.

 

 

Advertisements

Related posts

Toaletări în mai multe cartiere din municipiul Pașcani

Marius Parteni

Legea asociaţiilor de proprietari a fost modificată în Senat. Nu se mai plăteşte întreţinere pentru copiii mai mici de 3 ani

Redacția

Preșcolarii și elevii din Gâștești vor avea grupuri sanitare noi și căldură în sălile de clasă

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site