NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Sfârşitul semestrului I la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”Paşcani a fost marcat printr-o manifestare culturală de înaltă aspiraţie

Astăzi a avut loc o activitate deosebită la Colegiul National ”Mihail Sadoveanu” din Paşcani. Sfârşitul semestrului I a fost marcat printr-o manifestare culturală de înaltă aspiraţie, care a reunit profesori de limba română din întreg judeţul.  

 Este vorba despre o activitate amplă, în cadrul unui Cerc Pedagogic al profesorilor de limba şi literatura română, coordonat de către prof.dr. Camelia Gavrilă.

Cu participarea prestigioasă a reprezentanţilor colegiilor de renume din Iaşi, în prezenţa conf.univ. Emanuela Ilie şi a inspectorilor de specialitate, Mihaela Apetroae şi Cezar Mihai Zaharia, activitatea a surprins o paletă largă de teme specifice. 

Concepută pe baza unei împletiri dintre tradiţional şi modern, activitatea a debutat cu o expoziţie inedită, care a readus în sufletul profesorilor nostalgia pentru şcoala de altă dată: carte şcolară veche, documente şcolare vechi de peste 60 de ani, recuzita de altădată a şcolarului, primele metodici, toate menite să refigureze valorile de altădată ale şcolii şi să facă trecerea spre o şcoală modernă, ce păstrează şi îmbogăţeşte ceea ce a moştenit.

Intervenţiile din program au fost deosebit de bine primite de publicul avizat şi au generat dezbateri de un înalt nivel intelectual. 

PROGRAM –CERCUL PEDAGOGIC AL PROFESORILOR DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

I. PREZENTARE GENERALĂ (9.30-10.00)

1. Scurtă prezentare a Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” Pașcani  – prof. dr. Carmen Dimitriu – directorul unității de învățământ.

2.  Prezentarea Catedrei de limba și literatura română – prof. Anca Berenghia – responsabil de catedră.

3.  Profilul profesorului de limba română pentru noua generație – studiu comparativ (psiholog școlar – prof. Oana Nacu, prof. Simona Gabor)

II.  INTRODUCERE ÎN TEMĂ. ASPECTE TEORETICE (10.00-10.30)

1. Prezentarea proiectului  I.S.J. Iași –  Ghidul mentorului – prof.dr. Carmen Dimitriu/ prof.dr. Mihaela Doboș – Colegiul Național ”C. Negruzzi” Iași.

2. Elemente de didactică modernă – prelegere susținută de conf. univ. dr. Emanuela Ilie – Universitatea Al. I. Cuza Iași.

3. Abordări variate în didactica interpretării textului literar  – prof. Roșca Liliana

III. DESCHIDERI CULTURALE, EDUCAȚIE, PAIDEIA, CULTURĂ (10.30-11.00)

1. Strategii în educarea elevilor pentru limbă și cultură; cărți cu destin de miracol  – prezentare de carte – Vladimir Nabokov – un maestru al deghizărilor, de prof. Anișoara Sprânceană 

2.Profesorul ca promotor al identității și al valorilor naționale –  prezentarea unui proiect de grup realizat de către prof. Daniela Mertic 

3.  Efigii ale mentorului în Antichitatea greco-romană–  prof. Mărioara Preutu 

4.Profesorul – între pedagogia sfințeniei și sfințenia pedagogiei – prof. Leonardo Atudorei 

IV.ACTIVITĂȚI PRACTICE. ATELIERE (11.00-11.30)

1.Avatarul modern al mitului lui Pygmalion. Mitul ca intertext în teatrul lui G.B. Shaw  – atelier de lucru – clasa a XII-a (prof. Cristina Liuță)

2. Cerc de lectură – Invitație la eșafod, de V. Nabokov – prof. Anișoara Sprânceană

3. Dascălul, prin imagini și cuvinte – proiect interdisciplinar – clasa a V-a – a XII-a (prof. Anca Berenghia, prof. Simona Gabor, în colaborare cu Petru Pădurariu, profesor de Educație plastică) 

V. DEZBATERI (11.30-12.00)

VI.INTERMEZZO (12.00-12.20)

Sursa: ISJ Iași

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Ministrul Costel Alexe: „Prioritatea zero este operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani. Cine a greșit va plăti atât administrativ cât și penal!” (P)

Redacția

Parohia Sf. Dumitru, Iorcani: Cum va fi oficiată slujba de Înviere, după regulile impuse de starea de urgență

Redacția

Aeroportul Iasi, nominalizat la Oxford, printre cele mai de succes companii din regiune

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site