RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Serbia, Albania și Macedonia de Nord convin să împartă surplusul de energie și alimente

Trei state din Balcanii de Vest au convenit să formeze o comisie comună pentru a se ajuta reciproc să facă față amenințării de penurie de energie și alimente în această iarnă, din cauza crizelor actuale pe fondul războiului din Ucraina, au anunțat vineri Serbia, Albania și Macedonia de Nord, transmite Reuters.

Balcanii de Vest cuprind Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Bosnia și Kosovo, care aspiră să adere la Uniunea Europeană.

Toate cele șase țări se luptă pentru a satisface nevoile de energie pe fondul penuriei cauzate de războiul din Ucraina.

La summitul Inițiativei Balcanice Deschise de la Belgrad, președintele sârb Aleksandar Vucic și prim-miniștrii Albaniei și Macedoniei de Nord, Edi Rama și Dimitar Kovacevski, au convenit să formeze un organism care să ajute cele trei guverne să împartă surplusul de energie și alimente.

  

„Tot ceea ce este al nostru va fi disponibil pentru Macedonia de Nord și Albania și viceversa”, a declarat Vucic într-o conferință de presă.

Serbia depinde aproape în întregime de importurile de gaz rusesc și își generează aproximativ 70% din necesarul de electricitate în centralele sale electrice pe cărbune învechite.

Macedonia de Nord se bazează pe combustibili fosili și pe energia hidroelectrică și este,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Străzi deschise în București: O nouă arteră va deveni pietonală, pe lângă traseul de pe Calea Victoriei/ Ce evenimente ai la dispoziție dacă ești weekend-ul acesta în Capitală

Redacția

Ce avere are Traian Băsescu. Fostul președinte a încasat peste 150.000 de euro de la PE. Valoarea ceasurilor, estimată la 70.000 de euro

Redacția

Premierul Ciolacu și Nicolae Ciucă participă la Ziua Marinei Române

Redacția
Încarcă...