NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Valoarea proiectului de amenajare a noului cimitir a fost actualizată! Lucrările de execuție vor fi scoase la licitație

Consilierii locali pășcăneni au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea noului cimitiri. Conform hotărârii adoptate, valoarea lucrărilor crește de la 7 milioane de lei la 8,5 milioane de lei, TVA inclus.

Aceasta este ultima etapă înainte ca lucrările să fie scoase la licitație. De altfel, primarul Marius Pintilie a explicat în conferința de presă pe care a susținut-o ieri că în urma licitației speră ca valoarea proiectului să scadă.

„A trebuit să actualizăm indicatorii din mai multe motive, pentru că o parte din chestiuni nu erau prinse în proiect. Proiectantul le-a completat, dar se pare că prețurile valabile astă toamnă prin octombrie, când am actualizat ultima dată cu prețurile, de la materiale de construcții, nu mai sunt aceleași și avem o creștere de cost de 1.400.000 lei. Sper ca la licitație toate aceste costuri, care acum însumează 8 milioane de lei să se reducă. Dar important este să trecem la faza următoare să scoatem autorizația de construcire și să dăm la licitație construcția cimitirului nou”, a spus Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Advertisements

Lucrările de execuție constau în  împrejmuirea terenului destinat cimitirului, amenajarea zonei, construirea capelei și clădirilor administrative. Sunt estimate în jur de 900 de locuri de veci, ce vor fi amenajate. Ele vor fi încredințate cetățenilor în baza solicitărilor, iar de funcționarea cimitirului se vor ocupa angajații din cadrul Primăriei Pașcani, prin serviciul înființat.

Advertisements
  

Reamintim că aprobarea înființări unui nou cimitir a fost aprobată de Consiliul Local al Municipiului Pașcani printr-o hotărâre emisă în primăvara anului 2000. De atunci, municipiul a fost condus de 4 primari, iar investiția nici măcar nu a fost demarată.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ultima săptămână cu vreme frumoasă

Redacția

Curs de calificare profesională la sediul Primăriei Cristești

Oana Cordoneanu

Președintele CJ Iași, la Conferința PNL, discurs pro aderarea la ARSACIS: ”Nu știu în câți ani poate să strângă la buget Primăria Pașcani pentru a face asemenea investiții de 30 milioane de euro”

Răzvan Grecu
Încarcă...