NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șeful CJ l-a acuzat pe primarul din Hărmănești că a organizat protestul din august pentru demararea lucrărilor de reabilitare a drumului județean

În ton cu atitudinea de la nivel național a liderilor PSD față de protestele românilor, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean a lansat astăzi o serie de atacuri verbale la adresa primarului comunei Hărmănești. Motivul? Protestul organizat în data de 20 august de mai mulți locuitori nemulțumiți de starea drumului județean ce tranzitează localitatea.

 

  

 Ionel Secrieru, primarul localității a fost acuzat de Maricel Popa că a stat în spatele protestului organizat pașnic de mai mulți locuitori ai comunelor Hărmănești și Todireși.

”Noi la Consiliul Județean facem treabă. Domnul primar de la Hărmănești face proteste. Probabil așa a primit ordin din Podu Roș (n.r. acolo își are sediul PNL Iași). Am făcut mai mulți kilometri de drum față de ceilalți președinți de Consiliu Județean dinaintea mea”, a susținut președintele Consiliului Județean.

 Nemulțumirea liderului județean a fost aceea că protestul a fost aprobat de către Primărie. Edilul din Hărmănești a susținut că nu ar trebui să fie problemă un asemenea protest, desfășurat într-un cadru democratic.

”Dacă ați fi fost în locul meu ce ați fi făcut? Nu știu de ce vă supărați, locuitorii și-au exercitat un drept democratic. Dumneavostră nu circulați pe acel drum, oamenii da. Dacă vă veți uita pe imaginile surprinde o să vedeți că printre cei care au protestat sunt membri PSD, care au candidat”, i-a răspuns primarul Secrieru.

 În sprijinul său a venit edilul din Todirești, Ovidiu Droancă, care a recunoscut că cetățenii sunt extrem de dornici să circule pe un drum modern, sătui fiind de promisiuni.

 Mai în glumă, mai în serios, primarul din Hărmănești i-a transmis lui Maricel Popa că este dispus să facă un protest în fața Consiliului Județean, pentru că nu primește de la Guvern bani pentru plata persoanelor cu handicap și cofinanțare pentru susținerea proiectelor.

 ”Înainte se mai dădeau bani pentru cofinanțarea unor lucrări. De patru luni nu am primit bani pentru persoanele cu handicap. Eu am prevăzut cei 10%, dar nu primesc diferența. O să fac un protest în fața Consiliului Județean”, a spus primarul. “Faceți!”, a venit răspunsul din partea lui Popa. 

 Discuțiile dintre cei doi au avut loc în sala de ședințe a Primăriei Pașcani acolo unde astăzi s-a anunțat de către președintele CJ Iași, în prezența primarilor și constructorilor, demararea lucrărilor pe sectorul de drum județean Blăgești – Hărmănești – Todirești – Cotnari.

Advertisements

Related posts

Se caută asistent pentru Compartimentul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Pașcani

Redacția

Spitalul CF Pașcani scoate la concurs un post de registrator medical

Redacția

Crește tariful pentru serviciile de salubrizare! Prețul propus este de 18 lei/persoană

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site