NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

10 angajați trebuie să susțină 16 pensionari în multe domenii din România

Ministrul Muncii afirmă că există un „deficit uriaș”, de 17 miliarde de lei la sistemul public de pensii în acest an, ea arătând că zece angajați plătesc, în medie, contribuții pentru susținerea a nouă pensii. Turcan precizează, însă, că sunt și zone în care există zece angajați la 16 pensionari.

„Rareori am ocazia să spun că România are o problemă sistemică, în situația în care ne ducem în cap cu natalitatea,  populația activă este în scădere și avem un număr mare de pensionari care trebuie sprijiniți și trebuie să aibă o pensie decentă. Și atunci, în condițiile în care anul acesta doar subvenția de la bugetul de stat pentru plata pensiilor este de 17 miliarde de lei, considerăm că e momentul optim să stabilizăm sistemul public de pensie și ca atare am început procesul de evaluare a tuturor celor aproximativ cinci milioane de pensii. În mai puțin de două săptămâni avem evaluate 200.000 de dosare”, a declarat Raluca Turcan.

Aflați amănunte de pe profit.ro.

  
Advertisements

Related posts

Normalitate și Prosperitate la Pașcani: Agenții economici au primit de la ApaVital facturi explozive pentru consumul de apă

Marius Parteni

S-a făcut primul pas pentru autostrada spre Moldova. Licitații pentru ruta Ploiești-Pașcani

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitățile Miroslovești și Soci

Redacția
Încarcă...