RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Șefii Spitalului din Roman au declanșat o anchetă internă în cazul morții cântărețului Nelu Sârbu

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Roman s-a autosesizat în cazul decesului cântărețului de muzică populară Nelu Sârbu. Acesta a decedat în dimineața zilei de 28 ianuarie, în locuința personală.

 

Șefii spitalului au răspuns astăzi postului de televiziune Actualitatea Tv și fluxului online www.newspascani.com unei cereri de informare publică, pe care am trimis-o după decesul artistului. ”Ne-am autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media de cazul pacientului Ioan Sârbu, în vârstă de 61 ani, care s-a prezentat de două ori în decurs de 12 ore în Compartimentul de Primiri Urgențe, respective ora 08.00 și ora 16.38, și am demarat verificări în ceea ce privește repectarea protocoalelor de practică medicală aferente unității”, se arată în comunicat.

  

Conducerea unității spune că pacientul avea febră, iar după investigații a fost lăsat să plece acasă, fiindu-i prescris tratament. Iată comunicatul:

PUNCT DE VEDERE  AL

SPITALULUI MUNICIPAL DE URGENTA ROMAN

referitor la solicitarea Nr.37/30.01.2018 – cazul pacientului IOAN SARBU

Ne-am autosesizat in urma articolelor aparute in mass-media legate de cazul pacientului IOAN SARBU, in varsta de 61 ani, care s-a prezentat in Centrul de Primiri Urgente Roman in data de 27.01.2018 ( de doua ori in cursul a 12 ore, respectiv la ora 8,00 si ora 16,38) si am demarat verificari in ceea ce priveste respectarea protocoalelor de practica medicala aferente Compartimentului de Primiri Urgente.

Ancheta noastra este in derulare si pana in prezent va putem furniza urmatoarele informatii certe:

Pe baza declaratiilor medicului urgentist s-a retinut faptul ca pacientul s-a prezentat prima data sambata, 27.01.2018, ora 8,00, cu simptomatologie caracteristica unei patologii respiratorii infectioase in context familial de viroza respiratorie (tuse si febra), declarand ca a luat automedicatie la domiciliu.

In urma consultului s-au stabilit urmatoarele:

Ascultatie pulmonara normala;

Valori tensionale normale;

Valori crescute ale temperaturii de 38,7 C;

Se recolteaza analize – cu valori in limite normale;

Se administreaza tratament cu antiinflamatorii, antitermice, protectoare gastrice, vitamine;

Se efectueaza electrocardiograma (EKG) care evidentiaza o usoara tahicardie (ora 8,14) in context febril, fara alte modificari de tip ischemic.

Se elibereaza reteta pentru continuarea tratamentului la domiciliu cu antibiotice si antipiretice.

La ora 16,38 pacientul revine in Centrul de Primiri Urgente, declarand ca in urma unui efort de tuse a prezentat o sangerare la domiciliu.

In acest context se repeta electrocardiograma (EKG)- ora 16,58 (fara modificari de tip ischemic) si se completeaza explorarile cu o radiografie pulmonara si o ecografie abdominala (fara evidentierea unor modificari suspecte in momentul examinarii), la care se adauga si consult de specialitate medicina interna, efectuat de medicul de garda.

Intrucat rezultatul explorarilor a fost in limite normale in momentul examinarii si nu s-a obiectivat pe perioada cat pacientul a stationat in Centrul de Primiri Urgente, prezenta unei sangerari se hotaraste tratament la domiciliu pentru patologia respiratorie.

In urma autopsiei efectuate de Serviciul de Medicina Legala, cauza principala a decesului s-a retinut a fi Infarct Miocardic Acut  recent instalat.

Precizam ca in momentul prezentarilor in Centrul de Primiri Urgente din data de 27.01.2018 – examinarile EKG efectuate la ora 8,14 si ora 16,58 nu prezentau modificari ischemice caracteristice  Infarctului Miocardic Acut, iar simptomatologia pacientului nu era caracteristica cardiaca.

Intelegem si empatizam cu suferinta familiei, iar Conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Roman regreta pierderea vietii domnului Ioan Sarbu.

CONDUCEREA SMU ROMAN

 

 

Related posts

Diana Bugă și Cosmin Costea – Miss și Mister Boboc la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani

Ema Roman

Starea drumurilor: Pe unele porțiuni s-au format troiene de un metru

Redacția

Fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Redacția
Încarcă...