NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință extraordinară de Consiliu Local, lunea viitoare! Regulamentul privind instituirea taxei de salubritate se modifică! RAGCL primește alți 300.000 de lei!

Primarul Dumitru Pantazi a convocat, pentru luni 12 noiembrie, o ședință extraordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se află 4 proiecte de hotărâre, printre care modificarea regulamentului privind instituirea taxei de salubritate și alocarea a 300.000 de lei către RAGCL, pentru acoperirea diferenței între tariful de producere al energiei termice și cel aplicat populației.

 

Banii ce vor ajunge în bugetul regiei sunt luați din bugetul local de la dezvoltarea comunitară și de la întreținerea străzilor, câte 150.000 de lei de la fiecare capitol bugetar. Tot din taxele și impozitele pășcănenilor, au mai fost alocați în urmă cu o lună de zile către RAGCL, 400.000 de lei, tot pentru subvenționarea agentului termic.

  

Pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre prin care se permite accesul ApaVital în căminele de contorizare a energiei termice pentru montarea grupurilor de contorizare a apei reci. Un alt proiect este modificarea hotărârii prin care s-a decis închirierea directă a unui spațiu pentru sediul ALDE. Hotărârea a fost publicată în primă fază fără amendamentul prin care partidul politic era obligat să-și asume plata unei datorii făcute de Partidul Conservator.

Ședința ar urma să aibă loc la ora 11.00, și a fost convocată la o zi după ce secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru a refuzat să facă procedurile de anunțare a unei ședințe extraordinare convocată de liberali tot pentru ziua de luni. Jitaru a considerat că convocatorul liberalilor nu este legal, deși legea administrației publice locale nu prevede ca acest document să fie verificat de legalitate de către secretari.

 

Proiect de HOTARARE privind modificarea și completarea art. 6 din Regulamentul privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice în Municipiul Pașcani, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 144 din 29.09.2017 privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice în Municipiul Pașcani, cu modificările și completările ulterioare – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Proiect de HOTARARE privind rectificarea Bugetului local de venituri și cheltuieli și a Programului obiectivelor de investiții al Municipiului Pașcani pentru anul 2018 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Proiect de HOTARARE privind aprobarea accesului S.C. ApaVital S.A. Iași în căminele de contorizare agent termic aferente străzilor din municipiul Pașcani, județul Iași, aflate în proprietatea publică a municipiului Pașcani și în administrarea R.A.G.C.L. Pașcani, în vederea montării grupurilor de contorizare pentru rețelele de apă rece – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Proiect de HOTARARE privind modificarea și completarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Pașcani nr. 184/27.09.2018 privind închirierea directă a spațiului disponibil nr. 26 situat la parterul imobilului din strada Ștefan cel Mare, nr.7, proprietate publică a municipiului Pașcani, județul Iași, către Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – Organizația municipală Pașcani – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Advertisements

Related posts

Eco Salubritate S.A. a solicitat majorarea exorbitantă a prețurilor pentru serviciile prestate! 760% în plus pentru împrăștierea antiderapantului pe străzi! (DOC)

Răzvan Grecu

Procedurile pentru scoaterea la licitație a lucrărilor la drumul Târgu Frumos – Botoșani au fost reluate

Marius Parteni

Un nou caz în care primarul Dumitru Pantazi e prea ocupat ca să rezolve problemele R.A.G.C.L! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site