NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hotărârea privind noul Consiliu de Administrație de la Prest Serv Apa – nelegală?! Vezi unde s-a încălcat legea!

Legalitatea actelor adoptate de Consiliul Local nu este întotdeauna o certitudine. Dacă în mandatul trecut al legislativului local judecătorii au anulat, la sesizarea prefecturii, două hotărâri ce priveau Consiliile de Administrație de la Prest Serv Apa și Eco Salubritate, în acest mandat o altă hotărâre ce privește desemnarea administratorilor unei societăți din subordinea Consiliului Local pare să fi încălcat legea.

 

Este vorba despre hotărârea adoptată ieri de Consiliul Local prin care s-au numit membrii provizorii ai Consiliului de Administrație de la Prest Serv Apa SA. Aleșii locali au desemnat ca Irina Jitaru, secretarul UAT Pașcani, Paul Apostol, juristul Primăriei, și Elena Guzgă, actualul director economic al societății să facă parte pentru maxim 6 luni din Consiliul de Administrație al fostului operator de apă și canalizare.

  

Însă, Legea nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, prevede la articolul 28 aliniatul 4 că din Consiliul de Administrație al unei societăți, din categoria în care se află și Prest Serv Apa, nu poate face parte mai mult de un funcționar public. În urma hotărârii adoptate ieri au fost desemnați în organismul de conducere al Prest Serv Apa, doi funcționari publici: Irina Jitaru și Paul Apostol.

„În cazul consiliilor de administrație al căror număr de membri se încadrează în prevederile alin. (1), nu poate fi mai mult de un membru din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice”, art. 28 alin. 4 din Lg. 111/2016.

Menționăm că secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru, nu a atras atenția consilierilor locali că se încalcă această prevedere legală, hotărârea fiind adoptată cu voturile consilierilor PSD și PMP.

 

 

Advertisements

Related posts

Circulație restricționată pe ruta Pașcani-Moțca

Redacția

Primăria Paşcani are un nou purtător de cuvânt

Ema Roman

Ședință extraordinară cu vot la foc automat

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site