RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

De Ziua Pompierilor, unitatea ISU a deschis porțile pentru pășcăneni până la ora 19.00

Unitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Pașcani a marcat Ziua Pompierilor din România prin exerciții demonstrative în fața publicului. Copiii au urmărit entuziaști simulările de stingere a incendiilor și de intervenții cu descarcerare ale echipajelor SMURD și s-au cățărat veseli în autospecialele unității.

Până la ora 12.00, un grup de 6 copii însoțiți de tot atâția părinți și bunici au văzut cu ochii lor ce înseamnă munca celor de la Situații de Urgență. După ce s-au jucat, au primit dulciuri, sucuri și Revista Pompierilor. Ofițerii și subofițerii i-au invitat și pe ceilalți pășcăneni să viziteze unitatea, ale cărei porți sunt deschise până la ora 19.00. „Noi așteptăm lumea să vină în continuare, sperăm să vină mai mulți. Îi așteptăm până la orele 19.00”, a declarat plt-maj Răzvan Plăcintă, șeful Gărzii de Intervenție a Subunității (GIS).

Ziua de 13 septembrie comemorează bătălia eroică din Dealul Spirii de pe 13 septembrie 1848, când pompierii militari din București conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu s-au sacrificat pentru a bloca intervenția armatei otomane pentru stingerea Revoluției din Țara Românească. Aceasta a fost ultima confruntare dintre armatele turcești și românești pe teritoriul țării noastre, iar data de 13 septembrie a devenit oficial Ziua Pompierilor din România în 1953.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Povești muzicale, în prim-plan fiind marele George Enescu, la Palatul Culturii din Iași

Redacția

“Joker” şi “The Hateful Eight” rulează la drive-in cinema de la Iulius Mall Iaşi

Redacția

18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor

Redacția
Încarcă...