RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sebastian Burduja va prelua interimar Ministerul Educației. Cîmpeanu, acuzat de plagiat

Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Sebastian Burduja preia interimatul la Ministerul Educației FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Sebastian Burduja preia interimatul la Ministerul Educației FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea scandalului de plagiat. Fără a face referire la motivele demisiei, Cîmpeanu a publicat pe Facebook anunțul încetării mandatului său. El era acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

  

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei și că urmează să îi trimită președintelui Iohannis o nouă propunere de ministru, după consultările cu PNL. 

“Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

Redăm mai jos anunțul prin care Cîmpeanu a demisionat:

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Când naște Gina Pistol. Iubita lui Smiley a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Redacția

Ronnie O’Sullivan, mesaj surprinzător despre prezentul său din snooker

Redacția

USR Braşov prezintă documente care indică prezenţa germenilor în apa potabilă furnizată la Râşnov în mai multe luni, anul acesta, inclusiv E.coli și enterococi

Redacția
Încarcă...