NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Se înmulțesc amenzile date de Poliția Locală. Scandalagii plătesc cel mai mult!

Poliţiştii locali pășcăneni continuă să sancţioneze persoanele care încalcă legislaţia privind păstrarea ordinii şi liniştii publice şi regulile de convieţuire socială.

Numărul abaterilor la acest capitol se menţine constant în pofida amenzilor aplicate . Cele mai frecvente probleme la acest capitol au constat în  consumul de alcool pe domeniul public şi provocarea de scandal. Consumul excesiv de alcool rămâne o problemă în municipiul Pașcani, fapt dovedit şi de numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate de polițiștii locali în ultima perioadă. Potrivit legii 61/1991, actualizată, cei care încalcă normele de conviețuire socială se pot alege cu amenzi de până la 1500 de lei.

„Pe data de 24 august, Cristian Coman din Pașcani se afla pe strada Poieni și a adresat injurii, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență la adresa Tudoriței Toiu, fapt ce a dus la tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a fost sancționat cu suma de 200 lei de polițiștii locali, conform legii 61/1991. Pe data de 23 august, ora 1.00, patru bărbați din municipiu, Samir Grămadă, Andrei Constantin, Ioan Boca și Constantin Palade, în timp ce se aflau pe strada Gheorghe Doja fiind sub influența băuturilor alcoolice, au tulburat liniștea locuitorilor prin strigăte și larmă. Fiecare a fost sancționat cu 300 lei amendă”, ne-a declarat căpitan Vasile Avasiloaie, șef Poliția Locală Pașcani.

Tot în ultima perioadă, polițiștii locali au amendat și două persoane care apelau la mila trecătorilor, deși sunt apte de muncă.

„În parcarea supermarketului Penny de pe strada Gării din municipiu a fost depistată Amara Cercel din Pașcani în timp ce apela la mila cetățenilor, deși este aptă de muncă. Eugen Dobrin din Valea Seacă  se afla pe strada Moldovei, apela la mila oamenilor care treceau prin zonă, cerând sume de bani. Fiecare a fost sancționat de polițiștii locali cu suma de 100 de lei”, a mai precizat șeful Poliției Locale.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Amendată pentru că vindea țigări netimbrate

Redacția

Ruginoasa: 13 ani de detenție pentru un minor acuzat de crimă. Decizia este definitivă

Redacția

Incendiu la o casă din Lunca din cauza unei lumânări uitate în pod

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site