RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul SUA la Budapesta anunță că America ”va acționa” după ce aliații din NATO avertizează că Ungaria pune în pericol alianța prin apropierea sa de Rusia

Ambasadorul SUA la Budapesta, David Pressman, a avertizat guvernul Ungariei că Washingtonul ”va acționa” pentru că ”preocupări legitime de securitate împărtășite de cei treizeci și unu de aliați din NATO nu pot fi ignorate”. El s-a referit la îngrijorările statelor membre NATO față de apropierea Ungariei de Rusia.

”Acum, aliații Ungariei avertizează Ungaria cu privire la pericolele pe care le reprezintă relația sa strânsă și în expansiune cu Rusia. Dacă aceasta este alegerea politică a Ungariei – și a devenit din ce în ce mai clar că aceasta este, odată cu cea de-a șasea călătorie a ministrului de externe în Rusia de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în urma întâlnirii cu ministrul de externe al Rusiei la începutul acestei luni și a întâlnirii prim-ministrului cu Vladimir Putin în China – va trebui să decidem cum să ne protejăm cel mai bine interesele de securitate, care, în calitate de aliați, ar trebui să fie interesele noastre de securitate colectivă. Aceste preocupări legitime de securitate – împărtășite de cei treizeci și unu de aliați ai Ungariei – nu pot fi ignorate”, a spus ambasadorul Pressman într-un discurs.

Diplomatul american a criticat guvernul Viktor Orban pentru apropierea de Rusia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Tichetele „Rabla“, decontate până în noiembrie

Redacția

Scandalul "Sectorul 0": USR a început strângerea de semnături pentru demiterea primarului din Mogoșoaia

Redacția

Autoritățile din Turcia au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri prăbuşite la cutremure

Redacția
Încarcă...