NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Schimbare la Garda de Mediu: Cîțu l-a înlocuit pe inamicul „mafiei gunoaielor” cu fiul primarului PNL din Jegălia. „Defectul” lui Octavian Berceanu: e membru USR-PLUS

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR-PLUS), a fost eliberat din funcție, prin decizie a premierului Florin Cîțu, publicată în Monitorul Oficial. Berceanu a fost înlocuit interimar de Alexandru Lucian Vasile (PNL), adjunctul său de la Garda de Mediu. Acesta este fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași, reales anul trecut cu 81%.

Octavian Berceanu se numără printre ultimii membri USR-PLUS care sunt înlocuiți de premierul Cîțu, după plecarea din Guvern a miniștrilor acestui partid.

Octavian Berceanu a declarat la Digi 24:

„E o suită de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, îi mulțumesc. Probabil domnia sa va ști ce să facă astfel încât Garda de Mediu să mențină aceleași rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani.

  

Nu am fost anunțat. Florin Cîțu nu mi-a reproșat niciodată direct ceva. Este o decizie politică. Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului.

Sunt comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total”.

Fiul primarului reales cu 81%

Noul comisar-șef al Gărzii de Mediu este Alexandru Lucian Vasile, fiul lui Aurel Vasile, primarul PNL din comuna Jegălia, jud. Călărași.

Înainte de a fi promovat de PNL în funcția de comisar-adjunct al Gărzii de Mediu, Alexandru Lucian Vasile a lucrat la firma tatălui său.

Aurel Vasile se află la al treilea mandat consecutiv de primar în Jegălia, comună care la ultimul recensământ, cel din 2011, avea 4.200 de locuitori. El a fost ales în 2012, 2016 și 2020. Ultima dată, cu 80,96% (1.438 de voturi), surclasându-i pe candidații PSD (16,04%) și Pro România (2.98%).

Aurel Vasile, primarul din Jegălia

Performanța electorală a lui Aurel Vasile la alegerile locale din 27 septembrie 2020 este rarisimă în sudul țării: grație lui, PNL deține 10 din cei 13 consilieri locali (ceilalți 3 fiind de la PSD), după ce a obținut 74,33%.

ziaristii.com

Advertisements

Related posts

Candidatul PSD Pașcani sfătuit să renunțe la candidatură de către Radu Mazăre

Marius Parteni

Diana Şoşoacă cere ieşire din UE şi puşcărie pentru jurnalişti

Redacția

Candidații PSD, atacuri dure la adresa primarului. Pantazi, Pleșca și Axinte în linia întâi

Răzvan Grecu
Încarcă...