RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Anunțul făcut de multi-penalul Liviu Dragnea duminică seara, privind înființarea unui nou partid – Alianța Pentru Patrie (APP) -, a ridicat multe semne de întrebare, în legătură cu statutul, sediul, fondatorii etc. Prima surpriză: printre cei patru membri fondatori se numără și un fost deputat PRM/PSD: Valentin Păduroiu. Acesta a lucrat până de curând la Secretariatul General al PSD.

Liviu Dragnea a spus, la Realitatea Plus, că fondatorii noului partid sunt „patru oameni obişnuiţi”, în colaborare cu fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, pajul favorit al recentului locatar de la Rahova.

Jurnalistul Mălin Bot a investigat geneza „partidului lui Dragnea” și a descoperit lucruri spectaculoase. Conform datelor înregistrate la tribunal, cei „patru oameni obișnuiți” care au înființat Alianța Pentru Patrie sunt: Valentin Păduroiu, Marin Gheniu, Mariana Gheniu și Anca Maria Loghin.

Valentin Păduroiu a fost deputat PRM și apoi PSD. Ulterior, el a lucrat la Secretariatul General al PSD (în trupa lui Codrin Ștefănescu), unde a fost director de cabinent al secretarului general.

  

În prezent, deși s-a schimbat guvernarea, Valentin Păduroiu încă mai figurează pe site-ul Poștei Române ca membru în Consiliul de Administrație al companiei de stat.

De asemenea, Valentin Păduroiu este asociat în firma Transcarpatica Trust SA, cu sediul în Brașov, alături de Codrin Ștefănescu și de fostul deputat Dorin Lazar Maior (PSD/PRM, exact ca Valentin Păduroiu și Codrin Ștefănescu).

La fel ca Liviu Dragnea, Dorin Lazăr Maior a fost eliberat din pușcărie luna trecută. El a stat după gratii mai bine de 5 ani, pentru fapte de corupție și șantaj.

Și Dorin Lazăr Maior a fost deputat, sub steagul PSD. El a organizat o adevărată mafie a „certificatelor de revoluționar”, din care a făcut avere. A strâns o adevărată armată de impostori și profitori. Un exemplu: i-a dat certificat și secretarei sale de la asociația revoluționarilor, Florina, care-i era și concubină și care ulterior i-a devenit soție. Domnița a și meritat, pentru că a fost extrem de curajoasă: în decembrie 1989, i-a înfruntat pe temuții teroriști la o vârstă fragedă, când nu împlinise încă 10 ani!

Dorin Lazăr Maior și Codrin Șteănescu au fost dați afară din PRM, de către Corneliu Vadim Tudor, în același „lot”, în februarie 2012.

Familia Gheniu l-a amenințat cu poliția pe Mălin Bot

Sediul noului partid al lui Dragnea se află într-o casă din comuna Chiajna, județul Ilfov. Adresa: Strada Păcii, nr. 30. La aceeași adresă figurează și o firmă a doi dintre cei patru fondatori ai partidului: Marin Gheniu și Mariana Gheniu.

Când Mălin Bot a strigat la poartă, un bărbat din curte – care l-a recunoscut pe jurnalist – i-a cerut să plece imediat, altfel cheamă poliția.

Ziaristii.com

Related posts

Primarul din Ciohorăni:”Rățoi ar trebui să se retragă, iar Cătălin Ivan rechemat în partid”

Marius Parteni

De vorbă cu strada (14 Decembrie 2015): STRADA VS. FACEBOOK: DE UNDE NE AUD MAI BINE POLITICIENII?

Redacția

Băsescu: PSD, o menajerie populată doar cu porci, hipopotami şi cu un singur dresor

Redacția
Încarcă...