RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Crește furia. Tudor Chirilă: „Cîtu este un ticălos, un agățător de putere fără scrupule. România face pași înapoi, singura șansă ar fi ca protestele să-i oblige să guverneze”

Reactie foarte dura a lui Tudor Chirila dupa ce premierul Florin Citu l-a demis si pe Octavian Berceanu din functia de comisar sef al Garzii Nationale de Mediu. „Parteneriatul cu PSD nu este vointa lui Cîtu, ci a Partidul National Liberal. Asta il face pe Catu doar oportunist si imoral, un agatator de putere fara scrupule, deci un ticalos”, subliniaza Chirila, care indeamna apoi la proteste de strada.

„Ce face ticalosul de Florin Citu este de fapt epurarea totala a posturilor pe care au fost numiti oameni de la USR PLUS. Aici nu mai vorbim despre o vendeta politica si nici macar nu vorbim de o curatare pe criterii de competenta pentru ca oamenii sunt zburati fara sa fie evaluati, sunt zburati pentru ca PNL sa poata sa acapareze institutiile lipsa. Arata ca o lovitura de stat. Iar aceasta lovitura de stat se da cu sprijinul presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, acest Tiger Woods al loviturilor pe la spate.

Astazi a fost demis Octavian Berceanu, sef al garzii de mediu care a abordat problema arderilor ilegale si despre care am auzit lucruri bune de la oameni cu viziuni politice divergente. El este doar un nume dintr-o lista mai lunga care se va lungi si mai mult. Catu este ticalos din mai multe motive, pe cele legate de necompensarea sectorului cultural independent (desi existau fonduri) pentru interdictia de a munci le-am tot mentionat, dar el exceleaza prin faptul ca este, evident, reprezentantul si executantul aceleiasi viziuni mafiote care tine romania in loc de treizeci de ani: feuda noastra, baronii nostri, relatiile noastre, numirile noastre politice, controlul banilor, acapararea institutiilor importante si coruptie.

Parteneriatul cu PSD nu este vointa lui Catu, ci a Partidul National Liberal. Asta il face pe Catu doar oportunist si imoral, un agatator de putere fara scrupule, deci un ticalos. Dar nu un mastermind.

  

Zilele astea Romania face multi pasi inapoi, undeva in 2012. Ce tristete trebuie sa fie pe Dragnea cand vede ca are epigoni care risca sa performeze mai bine ca el.

Lumea n-o sa sara prea repede sa critice situatia asta pentru oamenii nu mai vad alternativa. USR PLUS se dovedeste a fi un partid moale, cu probleme interne cu ascensiuni dubioase si care la randul lui a exclus oameni competenti din cercurile ‘puterii’ si care nu a reusit sa demareze reformele promise in ritmul asteptat de romanii care nu mai au rabdare. Chiar si asa, nu pot fi comparati cu mafia USL care zilele astea pare pusa bine de tot pe confiscarea Romaniei si care are state vechi in smecherii si gainarii politice.

Pentru oamenii de rand nu raman decat protestele de strada. Intrebarea este de ce sa mai protestezi daca la orizont nu se mai intrevede nimic in sensul unei clase politice performante.

Singura sansa ar fi ca protestele sa-i oblige sa guverneze, nu sa capuseze. Traim zile triste in care oamenii sunt dezbinati si fiecare ar protesta pentru altceva. Unii pentru educatie, altii pentru justitie, altii pentru scaderea facturilor la energie, altii pentru mariri de salarii, unii pentru spitale si servicii medicale civilizate, altii pentru canalizare si electricitate, unii pentru drepturi, altii pentru beneficii, etc.

Inca nu avem puterea sa dam un singur nume tuturor acestor nemultumiri si sa fim o tara intreaga in strada. Pentru ca ala care vrea o factura mai mica si un salariu mai mare, nu vede legatura cu o justitie independenta sau cu educatia. Asta le-a iesit cel mai bine cu televiziunile lor de papusi: sa ne asmuta unii contra altora in spatele unei imense perdele de fum”, a scris Chirila pe Facebook.

Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din functia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Citu publicata, luni, in Monitorul Oficial.

Prin aceeasi decizie s-a stabilit ca Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atributiile de sef al Garzii Nationale de Mediu, pana la numirea conducatorului institutiei, in conditiile legii.

Alexandru Lucian Vasile este presedintele TNL Calarasi si fiul primarului liberal din comuna Jegalia.

Intr-o postare pe Facebook, Berceanu a multumit colegilor de la Garda de Mediu, subliniind ca acestia au produs, in cele sase luni, cat el a condus institutia, „cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu”.

„Sper ca saptamana viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tanczos Barna si caruia ii multumesc pentru spiritul de echipa”, a adaugat Berceanu.

Berceanu este membru al USRPLUS.

„E o suita de decizii pe care le-a luat domnul premier. Pe mine m-a lasat ultimul, ii multumesc. Probabil domnia sa va sti ce sa faca astfel incat Garda de Mediu sa mentina aceleasi rezultate, cele mai bune din ultimii 20 de ani. Este o decizie strict politica.

Nu am fost anuntat. Nu mi-a reprosat niciodata direct ceva Florin Citu. A fost o decizie politica. Asta denota foarte multa instabilitate indusa in institutiile statului.

Sunt comisari care pana la mine au lucrat sub presiune politica. La mine, aceasta presiune s-a oprit total”, a spus ulterior Berceanu la Digi24.

USRPLUS l-a acuzat pe Citu ca „elimina profesionistii”.

„Premierul Florin Citu continua sa elimine profesionistii adusi de USR PLUS. In 6 luni, Garda de Mediu a obtinut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani.

Pentru prima data, un sef al Garzii de Mediu a abordat problema arderilor si transporturilor ilegale de deseuri, bucurestenii au putut respira un aer mai curat si mii de tone de deseuri au fost oprite la granita Romaniei. Multumim, Octavian Berceanu, pentru activitatea din fruntea Garzii Nationale de Mediu”, a anuntau USRPLUS.

aktual24

Related posts

Dumitru Pantazi a anunțat numele celui care va lua locul lui Vasile Haldan, în Consiliul Local!

Marius Parteni

Simulare vot: PP DD, PDL și PNL împotriva majorării taxelor și impozitelor. PSD poate lua hotărârea singur!

Răzvan Grecu

Vicele a depistat că are telefonul ascultat. Un specialist a verificat biroul său și al primarului în căutarea de aparatură de interceptare

Marius Parteni
Încarcă...