RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Sâmbătă va avea loc Festivalul Luminii, la Pașcani

Organizația Națională Cercetașii României, prin Centrul Local ”Crinii”, organizează și anul acesta Festivalului Luminii, la Pașcani.

Astfel, eveniemntul se va desfășura sâmbătă, pe data de 12 mai 2018, începând cu ora 19:00, în Parcul Municipal ,,Peștișorul”. Festivalul Luminii este un eveniment de tradiție în municipiul nostru, ajuns la a IX-a ediție. El reprezintă, ca în fiecare an, o invitație către cetățeni pentru a se bucura de frumusețea lucrurilor mărunte, dar atât de importante în viața noastră, cum ar fi un spectacol muzical înconjurat de gulguțele aprinse, ceai și renumitele clătite, alături de alte dulciuri de casă, făcute cu drag. Pe lângă toate acestea, pe care participanții la festival le vor obține răspunzând la diferite provocări, cei prezenți vor avea parte de jocuri interactive și ateliere interesante, la care sunt invitați cu căldură nu doar cei mici, ci și adolescenții și adulții, pentru a se relaxa, a socializa, a se distra și a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, într-un cadru luminos.
Este de menționat că Centrul Local ,,Crinii “, grupare a cercetașilor din Pașcani, care face parte din Organizația Națională Cercetașii României, desfășoară activități ce promovează educația nonformală și proiectele de voluntariat, dezvoltând imaginația și creativitatea, dar și abilitățile de comunicare și de socializare ale copiilor și tinerilor. Centrul ”Crinii”, a fost înființat în anul 2009 de OanaȚogan, Titus Hen și Lucia Hen, actual șef de Centru Local, aleasă în unanimitate de membrii centrului, în aprilie 2018.
În prezent, Centrul Local de cercetași ,,Crinii “ Pașcani cuprinde peste 100 de membri activi cu vârste cuprinse între 7 și 59 de ani, iar copiii sunt coordonați de lideri pregătiți prin stagii de pedagogie, printre care se află și părinți ai acestora, aceștia având posibilitatea să se implice într-un mod aparte în viața propriilor copii.
Anul acesta, festivalul este coordonat de Alin Tudor Hîrtopanu, elev în clasa a-X-a, a Colegiului Național ,,Mihail Sadoveanu”, cercetaș de 8 ani, fiind prezent atât la activități locale, cât și naționale din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României. ,,Îi așteptăm pe toți, mici și mari, pentru a se bucura de plăcerea lucrurilor mărunte împreună cu noi, alături de multe surprize.” transmite Alin.
Festivalul Luminii este un alt fel de festival, fiind și un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, motiv pentru care începând cu orele 20.00 în cadrul evenimentului, iubitorii de muzică sau stand-up comedy vor avea parte de un program artistic susținut și cu sprijinul voluntarilor de la Asociația ”ȘANSA 2010”.
Precizăm că ideea unui astfel de festival organizat de cercetași a apărut pentru prima dată în 2004 la Cluj Napoca, iar în 2008 s-a extins la nivel național, urmărind să ofere tinerilor implicați o educație non-formală, prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment la nivel de comunitate, dar și pentru ca participanții să se poată deconecta de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată prin bucuria adusă de lucruri mărunte.

  

 

 

Related posts

IAȘI: Evenimente speciale de Ziua Culturii Naționale

Redacția

”Cupa Primăverii” la tenis de masă, eveniment sportiv cu tradiție la Pașcani

Redacția

Mire, absent de la propria nuntă pentru că a fost confirmat pozitiv Covid-19

Redacția
Încarcă...