RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un pășcănean, care a făcut infarct, a scăpat de moarte ca prin urechile acului

Cazurile de preinfact miocardic, în rândul persoanelor de vârsta a doua, par să fie deja la ordinea zilei. Însă, ce se întâmplă atunci când situația degenerează și victima suferă un infact, cum s-a întâmplat ieri cu un pășcănean de numai 49 de ani?

 

În situația în discuție, unul din vasele coronare ale inimii este obliterat, adică vasul se închide, determinând lipsa de irigare cu sânge și ulterior necrozarea unei porțiuni din mușchiul organului.

  

Pășcăneanul cu pricina a avut mare noroc, întrucât a fost adus în timp de serviciul de Ambulanță la Spitalul Municipal Pașcani, acolo unde a fost stabilizat prin administrarea unor substanțe specifice, după care a fost tranferat de urgență, în vederea operației, la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iași.

Medicii sunt se părere că primele 6-8 ore de după producerea infarctului miocardic sunt esențiale pentru viața bolnavului, mai ales dacă acesta are înfundat un vas important de sânge.

În mod popular, este cunoscut faptul că asemenea victime au simptome specifice care țin de dureri foarte puternice în piept. Acest lucru este confirmat de medici, care susțin însă că acest fapt nu reprezintă o condiție obligatorie. Astfel, potențialele victime pot resimți dureri în brațul sau umărul stâng, în spate (între omoplați) dureri de burtă sau, în cazuri rare, chiar și în bărbie (maxilarul stâng).

Cu cât viteza de transfer a pacientului este mai mare, cu atât recuperarea acestuia va fi mai sigură, iar un bărbat de 49 de ani se poate chiar reintegra în câmpul muncii”, a declarat Diana Acsinte, director medical la Spitalul Municipal Pașcani.  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Record după record. România, a șasea săptămână consecutivă de creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus

Redacția

Pizza contaminată cu un corp metalic retrasă de pe piață

Redacția

Salariile din sănătate au fost majorate

Redacția
Încarcă...