NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

S-au afișat rezultatele admiterii în licee! Vezi lista completă pe județul Iași și topul specializărilor

În urma distribuirii computerizate, toate locurile disponibile în liceele din municipiul Pașcani au fost ocupate. Ultima medie cu care s-a intrat în Pașcani a fost 5,04, la specializarea Industrie textilă și pielărie a Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”. Specializarea cea mai vânată anul acesta a fost cea de Științe ale naturii de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, unde ultima medie a fost 8,70.

Pe site-ul Admiterea 2012 au fost afișate în urmă cu aproximativ o oră rezultatele repartizării în licee. Pentru județul Iași, rapoartele sunt disponibile aici.

Puteți verifica dacă ați fost admiși dând click aici! Lista completă a repartițiilor pe județul Iași!

  

În topul județean al specializărilor după ultima medie de admitere, conduce Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” cu specializările Științe ale naturii (8,70) și Științe sociale (7,89), urmat de Liceul Teoretic „Miron Costin”, cu cele patru specializări ale sale. Foarte aproape este și cea mai căutată specializare de la Colegiul Tehnic CF „Unirea”: ultima medie la Științe ale naturii a fost 7,29. Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” și Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” încheie clasamentul, ultimele medii de admitere fiind între 5,04 și 5,91. La niciunul din liceele din Pașcani nu au fost admiși elevi cu medii sub 5.

Advertisements

Față de 2011, mediile de admitere la liceele pășcănene au fost ceva mai scăzute. La „Sadoveanu” secțiile de Filologie și Matematică-Informatică au avut medii mai mici cu 1 și respectiv jumătate de punct, iar la „Miron Costin” s-au înregistrat scăderi similare la toate secțiile. Mediile de admitere nu sunt însă un indicator al performanței finale: cele două medii de zece la Bacalaureat au fost obținute de absolvente ale profilului Filologic de la „Sadoveanu”, într-o clasă unde patru colegi au terminat clasa a XII-a cu media 9,98.

Andreia Luca, absolventa de 10 de la „Busuioc” care a reușit să ia una din cele 5 medii de 10 județene la Evaluarea Națională, își continuă studiile în Pașcani. Andreia conduce topul mediilor de admitere din județ și a intrat prima la specializarea Științe ale naturii, Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Advertisements

Lista locurilor libere în liceele din județul Iași poate fi consultată aici.

CItește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Reacții împărțite, după ce autoritățile au decis să mențină unitățile de învățământ închise până la toamnă

Redacția

Centrul de Studii “Ștefan cel Mare” și-a desemnat cei mai frumoși boboci (VIDEO)

Irina Gherasim

Emoţii şi lacrimi de bucurie la festivitatea de absolvire a elevilor de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”. Vezi care sunt șefii de promoție (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site