RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

S-a stins din viață generalul de poliție ieșean Teodor Zaharia. A fost ministru secretar de stat

Generalul Teodor Zaharia a fost unul dintre cei mai însemnați șefi ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași. 

Acesta a fost la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Iași  în perioada anilor 1993 -1997. În anul 1996 Teodor Zaharia a fost înaintat la gradul de general de brigadă,  iar la începutul anului 1997 acesta a fost numit în funcția de ministrul secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ca ministru secretar de stat, generalul Teodor Zaharia a avut o implicație deosebită în reformarea Poliției Române,  în anul 1998 acesta fiind înaintat la gradul de general de divizie (general maior n.r.). 

Totodată acesta a fost direct implicat și a coordonat stoparea evenimentelor prilejuite de mineriada din 1999.La începutul anilor 2000 generalul de divizie Teodor Zaharia s-a pensionat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și s-a retras în municipiul Iași unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

  

“Din păcate,  în ultimii ani acesta a suferit mai multe complicații medicale,  în a treia zi de Paști acesta plecând spre ceruri. A fost caracterizat și a rămas în amintirea tuturor polițiștilor ca fiind un om de o valoare morală ridicată,  un foarte bun profesionist,  dar și un om cu un suflet nobil”, ne-a transmis un angajat al IPJ Iași. 

Corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica Adormirea Maicii Domnului și Cuvioasa Teodora de la Sihla, începând cu data de 05.05.2021, ora 12.00, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă , la aceeași biserică, începând cu ora 11.00. De aici, cortegiul funerar se va deplasa la Cimitirul Galata unde va avea loc înmormântarea.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un jandarm a cântat la pian imnul “Deșteaptă-te, române”, la 1700 de metri altitudine (Video)

Redacția

“NewsFm” a început de astăzi emisia! Ne găsești pe frecvența 89.1 FM!

Marius Parteni

Compania pășcăneană Proinvest Group, premiată cu trofeul Euro-Construcții 2017

Teona Gherasim
Încarcă...