RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a afirmat, miercuri, că niciun pensionar din România nu are, conform legii, venituri mai mici de 350 de lei.

“Conform legii, niciun pensionar din România nu are venituri mai mici de 350 de lei. Am văzut și eu fluturași pe Internet sau comentariile nefericite ale unor politicieni. Cupoanele de pensii pe care apar sume de sub 350 de lei nu reflectă veniturile complete ale titularilor”, a explicat ministrul Muncii.

  

Mai mult, Rovana Plumb a adăugat că există unele situații în care suma înscrisă pe “fluturaș” este mai mică de 350 lei, dar că niciun pensionar nu are un venit mai mic de 350 de lei.

Advertisements

“Aceste situații sunt foarte clare. Este vorba despre persoanele care beneficiază, prin cumul, de unul sau de mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât și de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum și de drepturi stabilite și plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale. La acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri. Întotdeauna ele trebuie să depășească 350 lei”, a mai spus Rovana Plumb.

În acest sens, ministrul a subliniat că pensia socială minimă garantată se acordă în situația în care veniturile prevăzute anterior, însumate, se situează sub 350 lei.

Advertisements

“Prin urmare, nu există pensionar în aceasta țară cu un venit mai mic de 350 de lei”, a punctat Rovana Plumb. 

sursa realitatea.net

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Profesor de religie, directorul școlii postliceale sanitare din Piatra Neamț, pus sub control judiciar pentru infracţiuni sexuale faţă de o elevă de 16 ani

Redacția

Incendiu la o casă din Sodomeni

Redacția

Vieţi distruse de o palmă dată în trafic. Cum poţi regreta toată viaţa faptul că ţi-ai pierdut cumpătul?

Redacția
Încarcă...