RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Rolul spovedaniei ȋn viaţa omului. Mari duhovnici români

Ieri, la Liceul Special “Moldova” Târgu-Frumos s-a desfăşurat activitatea cu tema “Rolul spovedaniei ȋn viaţa omului. Mari duhovnici români”. Activitatea este inclusă ȋn calendarul proiectului de acţiune comunitară “Suntem diferiţi, dar totuşi la fel”, care se derulează ȋn parteneriat ȋntre Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani şi Liceul Special “Moldova” Târgu-Frumos.

 

La activitate au participat un grup de elevi din clasele a IX-a de la Colegiul Tehnic “Unirea” Paşcani, coordonaţi de prof. Mugurel Spataru şi un grup de elevi de la Liceul Special “Moldova”, coordonaţi de pr. prof. Vasile Onea.

  

Scopul activităţii a fost acela de a evidenţia importanţa Tainei Spovedaniei pentru creştini, taină absolut necesară omului pentru dobândirea mântuirii.

Ȋn cadrul activităţii s-a prezentat Taina Spovedaniei ȋn Biserica Ortodoxă şi ȋn viziunea unor mari duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române. Elevii au vizionat materiale PPT şi filmuleţe cu privire la Sfânta Taină a Spovedaniei. S-a vorbit despre marii duhovnici români, prezentându-se succinct viaţa şi activitatea acestora. Elevii au adresat ȋntrebări interesante profesorilor, ȋn legatură cu tema activităţii, iar la final s-a desfăşurat un concurs de cunoştinţe, pe echipe mixte.

Comunicat de presă

Related posts

Mere în loc de țigări, de Ziua Mondială fără Tutun

Teona Gherasim

Situația admiterii viciate de la UMF Iași, încă nerezolvată

Redacția

Admiterea s-a încheiat. S-a intrat cu medii neașteptat de mari la USAMV Iași

Redacția
Încarcă...